Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA: Kwaliteit inburgeringstrajecten moet omhoog
"Taalaanbieders die onder de maat presteren moeten geld terugbetalen."

Rotterdam, 20 september 2011 - PvdA-raadslid Zeki Baran (Participatie) reageert vandaag kritisch op resultaten onderzoek Rekenkamer.

"Bij de aanbesteding van inburgeringstrajecten door de gemeente is veel te veel misgegaan. De taalaanbieders bleken niet aan de gemeentelijke eisen te voldoen en er waren zelfs gevallen waar de docenten niet eens over de vereiste kwalificaties beschikten. Dat moet echt beter," zegt Baran. "Ik wil dat de taalaanbieders die onder de maat presteren het geld dat zij van de gemeente ontvangen hebben gaan terugbetalen. Als je een stofzuiger koopt die niet aan de gestelde eisen voldoet, vraag je immers ook je geld terug."

"Vandaag meldt de wethouder dat er nu voor twee taalaanbieders een aanmeldstop geldt. De rest van de taalaanbieders heeft inmiddels van de wethouder de opdracht gekregen om met een verbeterplan te komen. Dat is alvast iets, maar nog niet voldoende," zegt Baran. "Dit moet snel verbeteren, want zolang mensen de taal niet spreken, kunnen zij ook niet meedoen aan de samenleving."

Morgen wordt het betreffende Rekenkamerrapport tijdens de commissievergadering besproken.

Einde bericht



Ingezonden persbericht