Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Froggy lanceert appelfris vloeibaar en geconcentreerd wasmiddel voor een perfecte bonte was

Waterloo, 20 september 2011 - Werner & Mertz, producent van Froggy, breidt zijn gamma uit met Froggy Vloeibaar Wasmiddel Colour op basis van appelextracten. Dit wasmiddel heeft een hoge waskracht en is speciaal geschikt voor gekleurd en donker textiel.

Dit nieuwe vloeibare wasmiddel met natuurlijke krachtformule zorgt voor een brandschone bonte was en voorkomt verkleuring en kleuroverdracht op licht gekleurd textiel. Het wasmiddel is speciaal geschikt voor het wassen van gekleurd en donker textiel op temperaturen van 20 tot 60°C. Het product is fosfaatvrij en bevat geen optische witmakers.

Het product is dermatologisch getest, zacht voor huid en heeft een aangename naar appel ruikende geur. De oppervlakteactieve stoffen of tensiden in het product zijn, zoals alle andere reinigingsmiddelen van Froggy, van plantaardige oorsprong en hebben een hoge en snelle biologische afbreekbaarheid.

Froggy Vloeibaar Wasmiddel Colour Apple Extracts vindt u vanaf nu in de winkelrekken van verschillende supermarkten. De consumentenprijs ligt rond 5,99 euro voor 1,5 l (20 wasbeurten). Momenteel krijgt u bij aankoop 1 euro korting.

Voor fotomateriaal : http://www.newsengine.be/documents/froggy.xml


- EINDE -

Over Werner & Mertz

Werner & Mertz GmbH is een familiebedrijf dat zo'n 900 werknemers in dienst heeft. Met de merken Froggy, Frosch (Duitsland) en Rainett (Frankrijk is het bedrijf de absolute Europese marktleider in ecologische reinings- en onderhoudsproducten. Werner & Mertz is producent van van reinigings-en onderhoudsproducten. Duurzaam ondernemen staat bovenaan op de agenda. Froggy biedt een gamma van milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare alternatieven voor huishoudelijke reiniging zonder aan efficiëntie in te boeten. Niets wordt aan het toeval overgelaten en getuigt van een 360° ecologische aanpak. Aan de instroomzijde worden voor Froggy hernieuwbare grondstoffen gebruikt (meestal van plantaardige origine). Een aangepast productiesysteem is volledig gestoeld op een doorgedreven praktische toepassing van duurzaam ondernemen/produceren. Het volledige productieproces is niet alleen ISO 14001 gecertifiëerd maar ook onderworpen aan de strenge Europese EMAS certificatie. De eindproducten zelf zijn volledig biologisch afbreekbaar in 28 dagen (volgens de OECD testmethode). De verpakkingen zijn volledig recycleerbaar, bovendien wordt het verpakkingmateriaal tot een minimum herleid en groeit het gebruik van gerecycleerde materialen in de verpakking gestaag (karton, quasi 100%, flessen tot 30%). De producten van Froggy hebben het Eco-label op hun verpakking. Dit label is dé Europese garantie voor efficiënte en milieuvriendelijke producten.