Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ARCHOS G9-tablets vanaf vandaag in de winkels

Tablets voorzien van allernieuwste Android(TM) Honeycomb 3.2-besturingssysteem

Amsterdam, 20 september 2011 - De ARCHOS G9-tablets zijn vanaf vandaag, dinsdag 20 september 2011, verkrijgbaar in twintigduizend winkels wereldwijd. De tablets beschikken over een zeer snelle dual core-processor tot 1,5 GHz, Honeycomb 3.2, 1080p HD-video, toegang tot Android MarketTM en optioneel een 3G USB-stick.

Prijs en beschikbaarheid

De ARCHOS G9-tablets met een 1 GHz dual core-processor liggen vanaf 20 september 2011 in de winkels voor de consumentenadviesprijs (incl. btw) van:
* ARCHOS 80 G9 8 GB - 1 GHZ voor 249 euro

* ARCHOS 101 G9 8 GB - 1 GHz voor 299 euro

De ARCHOS G9-tablets met een 1.2 GHz dual core-processor liggen vanaf oktober 2011 in de winkels voor de consumentenadviesprijs (incl. btw) van:
* ARCHOS 80 G9 16 GB Turbo voor 279 euro

* ARCHOS 80 G9 250 GB Turbo voor 299 euro

* ARCHOS 101 G9 16 GB Turbo voor 349 euro

* ARCHOS 101 G9 250 GB Turbo voor 399 euro

Een nieuwe 1.5 GHz dual core Turbo- processor is verkrijgbaar vanaf januari 2012.

De 8-inch G9-tablet van ARCHOS is de eerste dual core-tablet met Android Honeycomb 3.2 voor nog geen 300 euro. Dit apparaat is voorzien van een OMAP 4-processor van 1 GHz met ARM Cortex dual core A9. Nóg grensoverschrijdender is de ARCHOS G9 Turbo. Deze tablet is de eerste en enige Android-tablet onder de 400 euro. Dit apparaat is voorzien van een OMAP 4 dual core-processor van 1,5 GHz.

De ARCHOS G9-tablets draaien op het Android(TM) Honeycomb 3.2-besturingssysteem. Bovendien ondersteunen ze Adobe® Flash® 10.3. Dit biedt een ongelooflijke gebruikerservaring voor mobiel internet, communicatie en apps. De ARCHOS G9-tablets zijn daarnaast voorzien van het pakket mobiele Google-applicaties, waaronder Google Talk(TM) met videochat, Gmail(TM), YouTube(TM), Google Maps(TM) met 'Street View', Navigatie (bèta) en Google Calendar(TM)-synchronisatie*. De ARCHOS G9-tablets zijn daarmee zeer veelzijdige apparaten voor consumenten die 'always connected’ willen zijn.

Consumenten hebben met een ARCHOS G9-tablet toegang tot zo'n 250.000 Android-apps via Android Market(TM). In deze alsmaar groeiende Android-app-winkel zijn games, nieuws, programma's en widgets te downloaden, waarmee een tablet te personaliseren is.

G9 3G USB-stick

Uniek is de optie voor een standaard 3G USB-stick die consumenten altijd en overal toegang biedt tot snel internetten. Dit betekent dat ze bij de aanschaf niet meer hoeven te bepalen of ze een WiFi- of 3G-tablet willen. De ARCHOS G9 3G USB-stick is speciaal ontwikkeld, zodat hij perfect past in de achterkant van elke G9-tablet. De 3G USB-stick gebruikt één datapakket en is een 3G-oplossing voor zowel tablet als laptop. De stick werkt volgens het Pay-As-You-Go-principe. Er is geen abonnement nodig, de consument betaalt voor wat hij gebruikt.

ARCHOS heeft al 3G-overeenkomsten getekend met de volgende telecomproviders: SFR en Bouygues Telecom in Frankrijk, Vodafone in Duitsland en O2 en Three Telecom in het Verenigd Koninkrijk. ARCHOS is bezig om in alle distributielanden dergelijke overeenkomsten te sluiten, zodat klanten een keuze in 3G-provider hebben. Dit past in de strategie van ARCHOS om zijn klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Tot die tijd kunnen consumenten alle soorten datasimkaarten in de USB-stick gebruiken.

####

Informatie voor de pers:

* beeldmateriaal op verzoek verkrijgbaar;

* reviewexemplaren op verzoek beschikbaar.

Over ARCHOS

ARCHOS introduceerde in 2000 zijn Jukebox 6000 mp3-speler met harde schijf. Daarmee stond het bedrijf aan de wieg van de revolutie in consumentenelektronica. ARCHOS lanceerde in 2003 een draagbare videospeler en kwam als eerste met een mediaspeler waarmee gebruikers tv-programma's kunnen opnemen. Daarnaast bracht het bedrijf de eerste draadloze mediaspeler met touchscreen op de markt. In 2008 had het bedrijf een primeur met de eerste Internet Media Tablets waarmee consumenten waar en wanneer dan ook onbegrensde toegang hebben tot het internet, films, foto's, video, muziek en televisie. ARCHOS is opgericht in 1988 en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het bedrijf is beursgenoteerd aan Compartiment C van de Euronext Parijs, ISIN-code FR0000182479. Voor meer informatie: www.archos.com.