Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS uitzendingen op dinsdag 20 september 2011

HILVERSUM, 19 september 2011

Prinsjesdag op Nederland 1, nos.nl en Politiek 24

De rechtstreekse Prinsjesdaguitzending begint om 12.35 uur op Nederland 1, Nederland 2 (met gebarentolk), nos.nl en Politiek24. In het eerste half uur is er onder meer een vooruitblik op de gebeurtenissen van die middag. Omstreeks 12.50 uur doet Astrid Kersseboom verslag van de rijtoer naar de Ridderzaal, waar koningin Beatrix aansluitend de troonrede voorleest. Tegen twee uur vertrekt het gezelschap weer richting Paleis Noordeinde waar rond 14.15 uur de traditionele balkonscène op het programma staat. Na het aanbieden van de Miljoenennota - rond 15.00 uur - nemen Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde de presentatie over van Astrid Kersseboom. Zij blikken met in Den Haag aanwezige ministers, volksvertegenwoordigers en maatschappelijke organisaties terug op de troonrede en de Miljoenennota.

Prinsjesdag op Radio 1

Het NOS Radio 1 Journaal komt op dinsdag 20 september tussen 12.55 en 16.30 uur met een extra lange live uitzending vanuit het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag. Dit programma op Radio 1 wordt gepresenteerd door Lucella Carasso en Bert van Slooten. Ook politiek redacteur van de NOS Joost Vullings is in de studio. Tijdens de uitzending wordt geschakeld naar de Ridderzaal waar koningin Beatrix de Troonrede uitspreekt en naar de vergaderzaal van de Tweede Kamer, waar minister Jan-Kees de Jager de Miljoenennota aanbiedt. Uiteraard wordt ook verslag gedaan van de rijtoer van en naar Paleis Noordeinde en van de 'balkonscène'. Verder kunnen de luisteraars de eerste reacties op de gepresenteerde plannen verwachten van bewindslieden en fractievoorzitters.

Veel live WK Wielrennen bij NOS

NOS Sport besteedt tussen dinsdag 20 en zondag 25 september dagelijks ruimschoots aandacht aan het WK wielrennen op de weg. Op alle dagen is er een extra uitzending van NOS Studio Sport die geheel in het teken staat van het mondiale kampioenschap. Het WK wordt dit jaar op de wegen in en om het Deense Kopenhagen verreden. De luisteraars van Radio 1 worden via flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Maar ook in de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn staat veel live wielrennen op het programma en zijn interviews en reportages in het kader van het WK te verwachten. Alle televisie-uitzendingen zijn ook live en on demand te bekijken via nos.nl. Klik hier voor de promo.

NEDERLAND 1

NOS Prinsjesdag (12.35-16.30 uur)

· Rechtstreeks verslag van Prinsjesdag 2011.

NOS Sportjournaal (18.43-18.53 uur).

· Wielrennen: samenvatting van de tijdrit van de vrouwen tijdens het WK op de weg in Denemarken.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 2

NOS Studio Sport WK Wielrennen op de Weg (15.30-17.20 uur)

· Rechtstreeks verslag van de tijdrit van de vrouwen, inclusief de huldiging in Kopenhagen. Commentaar is van Herbert Dijkstra en verslaggever Han Kock is ter plaatse voor interviews. Nederland wordt vertegenwoordigd door de renners Marianne Vos en Ellen van Dijk.

NOS Samenvatting Prinsjesdag (18.23-18.49 uur)

· Samenvatting van Prinsjesdag 2011.

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok circa 22.40 uur

· Wielrennen: vooruitblik op de tijdrit van de mannen die op 21 september wordt verreden in Kopenhagen en een samenvatting van de tijdrit van de vrouwen.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 3

NOS op 3 (22.50-23.01 uur)

· Het nieuws van de dag wordt gepresenteerd op een wisselend tijdstip.

RADIO 1

Prinsjesdag (12.55-16.30 uur)

· Extra uitzending in verband met Prinsjesdag 2011. Presentatie is in handen van Lucella Carasso, Bert van Slooten en politiek redacteur Joost Vullings vanuit het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag. Verslaggever Marc-Robin Visscher is in Den Haag voor sfeerreportages.

NOS Radio 1 Journaal (16.30-18.30 uur)

· Dit is het reguliere Radio 1 Journaal dat ter gelegenheid van Prinsjesdag 2011 rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit Den Haag. Presentatie is in handen van Tim Overdiek en verslaggever Marc-Robin Visscher is in Den Haag voor sfeerreportages.

In de lopende programmering:

· Voetbal (vanaf 18.45 uur): flitsen van de KNVB-Bekerwedstrijd VVV Venlo-sc Heerenveen. Commentaar: Ragnar Niemeijer.

· Voetbal (vanaf 20.45 uur): flitsen van de KNVB-Bekerwedstrijd Vitesse-NAC Breda. Commentaar: Ronald van der Geer.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Voetbal: live flitsen van de KNVB-Bekerwedstrijd Vitesse-NAC Breda (commentaar: Ronald van der Geer) en een nabeschouwing van het duel VVV Venlo-sc Heerenveen.

· Wielrennen: terugblik op de tijdrit van de vrouwen tijdens het WK op de weg in Denemarken.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Mieke van der Weij

· In 'het Oog' een nabeschouwing van Prinsjesdag 2011.