Autoverzekering overzetten bespaart kosten


EINDHOVEN, 20110920 -- Autoverzekeringen zijn de laatste tijd massaal duurder geworden en volgens de verwachtingen van vergelijkingssite Geld.nl, zal het aantal verzekeraars dat de premie verhoogt toenemen. Consumenten die van autoverzekering veranderen kunnen echter veel geld besparen.

Veel grote verzekeringsmaatschappijen gooien hun prijzen omhoog. De verhogingen kunnen oplopen tot 30 procent. Volgens de verzekeringen zijn zij genoodzaakt hun premie te verhogen, omdat ze de afgelopen jaren te lage premies hebben gehanteerd. Door de toenemende concurrentie van goedkopere internetverzekeraars werden veel traditionele autoverzekeraars gedwongen hun premies te verlagen, met als gevolg dat deze niet meer kostendekkend waren.

Verzekeringsmaatschappijen in Nederland zijn verplicht hun klanten op de hoogte te stellen van een aanstaande premieverhoging of een wijziging in de voorwaarden. Veel verzekerden kunnen daarom de komende tijd een brief van hun verzekeraar verwachten met daarin informatie over wanneer de premieverhoging wordt doorgevoerd. Voor bestaande klanten is dit aan het einde van de contractperiode.

“Accepteer niet zomaar de verhoging van je verzekeraar, maar ga eerst goed vergelijken”, adviseert Paul Huibers van Geld.nl. “Houd je verzekering eens tegen het licht en kijk goed naar de premies en voorwaarden van andere verzekeraars. De kans is groot dat je autoverzekering oversluiten bij een andere verzekeraar goedkoper is.”

Geld.nl