Gemeente Voerendaal


\ 7/9/2011 - Aanleg fietspad en renovatie Midweg Voerendaal De Midweg, tussen Ransdaal en Voerendaal, dient opgewaardeerd te worden conform de huidige verkeerstechnische inzichten. Om dit te realiseren is het project 'Aanleg fietspad en renovatie Midweg' opgestart. Binnen dit project wordt een vrijliggend fietspad aangelegd en de Midweg gerenoveerd en ingericht als 60 km/h zone, conform de richtlijnen duurzaam veilige weginrichting.

Fietspad
Het fietspad ligt (gezien vanuit Ransdaal) aan de linkerzijde van de Midweg, met uitzondering van de aansluitingen op de Ransdalerstraat (dorpskern Ransdaal) en het viaduct over de snelweg A79 bij Voerendaal. Op deze aansluitingen worden fietsoversteeksplaatsen aangelegd, waarna middels fietssuggestiestroken (rode stroken met witte stippellijn) wordt aangesloten op de bestaande wegen.

Aanbesteding
Op 25 augustus heeft de aanbesteding van het werk plaatsgevonden. Conform de aanbestedingswet dient de opdracht aan de toegewezen aannemer nog definitief gegund te worden door de gemeente Voerendaal.

Planning
Het werk start rondom 20 september en wordt opgeleverd eind 2011. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de Midweg, voor langere tijd, voor doorgaand verkeer afgesloten. Er worden dan gepaste omleidingsroutes uitgezet. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.

Inloop-avond

Op 30 augustus heeft in het gemeenschapshuis 't Wouves, te Ransdaal een goed bezochte inloop-avond plaatsgevonden. Op die avond lagen de projecttekeningen ter inzage en kon de burger vragen stellen omtrent het project.