Project Gemeente Westland

Dorpskade in Wateringen twee maanden dicht

Dorpskade in Wateringen twee maanden dicht

Publicatiedatum: 13-09-2011

De Dorpskade in Wateringen is vanaf dinsdag 20 september a.s. twee maanden in beide richtingen volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Bovendijk en de Wateringveldseweg. De wijk Essellanden is via een omleiding vanuit Wateringen bereikbaar.

Vanwege de slechte staat van de asfaltverharding en de fundering komt er een nieuw wegprofiel en verstevigde bermen. De nieuwe asfaltlaag wordt stiller en er worden drempels aangebracht. Het voet- en fietspad bij de tramkeerlus worden doorgetrokken naar de Middenweg. De oversteekplaatsen bij de Bovendijk, Gagelland en Middenweg worden veiliger en er komt een uitvoegstrook ter hoogte van de Groentelaan. De gemeente realiseert ook nieuwe bushaltes nabij de rotonde Gagelland en de openbare verlichting wordt vervangen.

Omleiding
Automobilisten worden door middel van omleidingsborden omgeleid. Op enkele plekken worden verkeersregelaars ingezet om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden. Omwonenden en bedrijven in de nabije omgeving hebben van de gemeente een brief gehad met mogelijke omleidingsroutes. Het vrachtwagenverbod in de kern Kwintsheul wordt tijdelijk opgeheven. De gemeente controleert op diverse plekken de verkeersstroom en neemt daar waar nodig aanvullende maatregelen.
Buslijn 27 van Veolia blijft bereikbaar en rijdt via een alternatieve route door de wijk Suydervelt en over het bedrijventerrein Zwethove.

De Dorpskade gaat, volgens de planning, tussen de Bovendijk en Gagelland op 21 oktober weer open. Eind november is de hele weg weer open voor het verkeer.

Informatie
Actuele informatie over het verloop van de werkzaamheden aan de Dorpskade.