Inloopavond Hoorn: stand van zaken Zuiderdijk

Publicatiedatum : 15 september 2011

Tot het einde van het jaar brengen we in totaal nog zeker 250.000 m3 klei op de dijk aan.

Op 20 september vindt er een inloopavond plaats over de versterking van de Markermeerdijk bij Hoorn. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn inwoners van Hoorn, Oosterleek en Schellinkhout welkom in het wijkcentrum van het Venenlaankwartier te Hoorn. Een avond om iedereen te informeren over de stand van zaken van het omvangrijke werk aan de Zuiderdijk. Want tot het einde van het jaar brengen we in totaal nog zeker 250.000 m3 klei op de dijk aan. In het voorjaar van 2012 vinden de afrondende werkzaamheden plaats.

Om de bewoners op de hoogte te brengen van de werkzaamheden aan de dijk bij Hoorn en van de planning tot het eind van het jaar, organiseren wij een inloopavond. Deze vindt plaats op 20 september in het wijkcentrum 't Slot aan de Van Beijerenstraat 89 te Hoorn. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn alle belangstellenden welkom in het wijkcentrum. Medewerkers van de aannemer en het hoogheemraadschap zijn aanwezig om te vertellen over de werkzaamheden en vragen te beantwoorden.

De versterking van de Markermeerdijken, waaronder de Zuiderdijk, maakt onderdeel uit van het nationale Hoogwaterbeschermingsprogramma. Dit programma versterkt in Noord-Holland maar liefst 120 kilometer duin en dijk, zodat we er veilig kunnen blijven wonen en werken. © Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - Proclaimer
-