Gemeente Lopik

Leerling regelt leerzame Afvalroadshow voor zijn school

Afvalroadshow op milieustraat Lopik

Dinsdag 20 september 2011 is de Afvalroadshow van de campagne 'Doe meer met afval' bij basisschool Eben Haëzer in Polsbroek. Het initiatief om de roadshow op school uit te nodigen kwam van leerling Gideon Verdoold uit groep 7. Voor zijn spreekbeurt wil hij zijn klasgenoten laten zien wat het belang is van afvalscheiding.

Spreekbeurt
Gideon Verdoold (leerling uit groep 7) wilde graag het Afvalroadshowvoertuig gebruiken voor zijn spreekbeurt. Na enkele e-mails en telefoontjes met het campagneteam van 'Doe meer met afval' was het geregeld. En zo staat dinsdag 20 september a.s. de Afvalroadshow bij de Eben Haëzerschool in Polsbroek. Gideon heeft er voor gezorgd dat naast zijn klasgenoten ook alle leerlingen vanaf groep 3 een bezoekje kunnen brengen aan de roadshowwagen. Hiermee sluit de school prima aan bij de aandacht die de gemeente Lopik heeft voor het structureel scheiden van afval.

Spelenderwijs
Op een interactieve, uitdagende én leerzame manier worden de kinderen in de roadshow persoonlijk en spelenderwijs bewustgemaakt en geïnformeerd over alle ins en outs van afvalscheiding. In het voertuig kunnen zij met allerlei doe- en spelelementen, informatieve en audiovisuele middelen aan de slag. De campagnefilm `Doe meer met afval' draait op een groot scherm. Gastheren en -vrouwen begeleiden de kinderen en staan hen te woord. Zij verzorgen een deel van het lesprogramma, zodat de leerkrachten slechts een minimale voorbereiding nodig hebben. Het lesprogramma bestaat uit een educatieve DVD en een lesboekje `Doe meer met afval' met daarin basisinformatie over afval, afval scheiden, afvalrecycling en afwisselende opdrachten.

Meer informatie
Met de Afvalroadshow willen de Utrechtse gemeenten hun inwoners (jong en oud) fysiek en persoonlijk in contact laten komen met het belang van afvalscheiding en de manier om met hun afval om te gaan. Meer informatie over afval, afvalscheiding en hoe, waarom, waar en wanneer u afval kwijt kunt is te vinden op www.doemeermetafval.nl