Travel Unie International Nederland N.V.

NIEUW! MET ARKEFLY NAAR CALIFORNIÃ

Rijswijk, 19 september 2011 â Vanaf juni 2012 vliegt ArkeFly voor het eerst naar de Amerikaanse westkust. Met een gecombineerde vlucht naar San Francisco en Los Angeles brengt de airline dit populaire gebied betaalbaar dichtbij voor de Nederlandse consument. Bruisende steden, nationale parken en een lage dollarstand maken van Californië het nieuwe paradepaardje van ArkeFly. Een retourticket kan al vanaf 629 euro worden geboekt, inclusief brandstof- en
luchthavenbelasting. San Francisco en Los Angeles zijn vanaf volgende week dinsdag 20 september boekbaar.

Leukste stad van Amerika
Volgens velen is San Francisco de leukste stad van Amerika met zijn multiculturele en Europese karakter. De âcity by the bayâ is gebouwd op veertig kleine en zeven grote heuvels. De Golden Gate brug, Al Caponeâs Alcatraz eiland, een ritje met de Cable Car zijn verplichte hoogtepunten van een bezoek aan deze stad. Maar ook het kleurrijke China Town, de eerste en grootste buiten China, het hippe Castro district en de zeehonden kolonie aan Pier 39 van Fishermanâs Wharf zijn een bezoek waard. San Francisco is verder een goede uitvalsbasis om de wijnregioâs Napa en Sonoma Valley te ontdekken. ArkeFly vliegt vanaf 7 juni naar Oakland International Airport, een kleinere luchthaven niet ver van downtown San Francisco met een snelle afhandeling.

Filmstad Los Angeles
Los Angeles mag met recht de filmstad van Amerika worden genoemd; Hollywood en de beroemde Hollywood letters in de heuvels zijn symbool voor de Amerikaanse filmindustrie. De bijbehorende filmsterren kunnen gespot worden in het chique Beverly Hills waar het ook goed shoppen is aan Rodeo Drive. Niet alleen Rodeo Drive herbergt winkels, de stad heeft ongekende shopping mogelijkheden. Voor strandliefhebbers zijn de stranden van Santa Monica en Venice Beach een must, al is het alleen maar om de kunsten te zien van de vele skaters die op de boulevards te vinden zijn. Ook families met kinderen vermaken zich goed in Los Angeles; de originele en eerste versies van de pretparken Disneyland en Universal Studioâs liggen om de hoek. ArkeFly vliegt naar Los Angeles International Airport.

Natuur in overvloed
De westkust heeft natuur in overvloed. Tussen San Francisco en Los Angeles liggen beroemde natuurparken zoals Yosemite National Park, Yoshua Tree National Park, Sequoia National Park en natuurlijk Death Valley. Door de gecombineerde vluchten van ArkeFly zijn deze parken goed bereikbaar. Er kan bijvoorbeeld in Los Angeles worden gestart om via de parken naar San Francisco te reizen en vanaf daar weer terug naar huis te vliegen. De ArkeFly-vluchten bieden dus uitgebreide mogelijkheden voor een gevarieerde vakantie.