Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 20-09-2011

Straatroof

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op maandagavond.

Omstreeks 23.10 uur reed een 23-jarige vrouw uit Utrecht op een fiets over de Grebbeberglaan in de richting van de Van Bijnkershoeklaan. Twee personen op een scooter kwamen haar tegemoet rijden. Ze passeerden haar en keerden daarna om. Op de Van Bijnkershoeklaan sprong de bijrijder van de scooter af en hij rende achter de vrouw aan. Hij beroofde haar vervolgens van haar tas die in haar fietstas zat. De mannen gingen er daarna vandoor in de richting van Kanaleneiland.

Signalement bestuurder:


- lichtgetinte man


- krullend zwart haar


- normaal postuur


- donkere spijkerbroek en een zwarte glimmende jas

Signalement bijrijder:


- man met noord-afrikaans uiterlijk, maar een bleke huid


- smal gezicht


- zwarte glimmende jas


- zwarte pet

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auto te water

UTRECHT Op maandagavond raakte een auto te water. Een man moest naar het ziekenhuis.

Rond 21.55 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in het water lag op de Rozemarijnsingel. Ter plaatse bleek dat een 26-jarige man uit Zeist in een auto reed over de Pimpernelstraat en toen linksaf wilde slaan, de Rozemarijnsingel op. Een 27-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Rozemarijnsingel, ter hoogte van de Pimpernelstraat. Er ontstond bijna een aanrijding op de kruising en hij probeerde de auto uit Zeist te ontwijken, waardoor hij met zijn auto het water in reed. De Utrechter is met pijn in zijn nek naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldiefstal met geweld

UTRECHT Maandagochtend werd een agressieve winkeldief aangehouden.

Omstreeks 11.50 uur probeerde een man een telefoon uit een winkel op het Vredenburg te stelen. Een winkelmedewerker hield hem tegen. De verdachte had de 32-jarige medewerker uit Utrecht in de winkel vervolgens bij zijn nek gegrepen, maar gelukkig werd hij geholpen door een paar studenten. De politie werd gealarmeerd en de 27-jarige man uit Zeist kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op maandagmiddag raakte een jongen gewond bij een verkeersongeval.

De politie kreeg rond 15.25 uur een melding van een ongeval op het Willem van Noortplein. Een 17-jarige jongen uit Utrecht reed op een bromfiets, samen met een vriend (gegevens onbekend) die op een fiets reed. De sturen kwamen in elkaar en daardoor kwamen zij ten val. De jongen is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan, vermoedelijk met een gebroken sleutelbeen.

Verdachte bijt agent

UTRECHT Op maandagochtend werd een man aangehouden voor het hebben van inbrekerswerktuigen en wapenbezit. Ook heeft hij een agent gebeten.

Omstreeks 07.50 uur kreeg de politie de melding dat een man vernielingen pleegde op het Jansveld. Agenten gingen ter plaatse en zagen de man op de Voorstraat uit een portiek komen. Ze hielden hem staande en zagen inbrekerswerktuigen in het portiek liggen. De agenten hielden hem aan. Bij het fouilleren bleek dat hij ook nog een glazen bal in een lange sok bij zich had. In de politieauto beledigde de man de agenten. Op het bureau werd de 27-jarige verdachte uit Utrecht agressief en heeft hij een agent gebeten. De man is in verzekering gesteld.