Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 20-09-2011

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had.

Omstreeks 01.45 uur werd de 60-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede gecontroleerd op de Kaupangstraat. De man bleek te hebben gedronken en blies 615 ug/l/. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Koperdief

VEENENDAAL- Op maandag werd geconstateerd dat een koperkabel (elektriciteitskabel) was gestolen vanaf een bouwplaats. De 150 meter elektriciteitskabel is vermoedelijk gestolen in de nacht van 18 september op 19 september op de Standaardruiter. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Verdacht goud

VEENENDAAL- Op maandagmiddag werd een goudverkoper aangehouden.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een man goud zou verkopen op de Markt. Agenten troffen de verkoper, een 21-jarige man uit Tiel aan. De man verklaarde inderdaad een gouden hanger te proberen te verkoper. Deze hanger was van zijn oma die vorige week was gestorven. Bij navraag bleek dat dit verhaal totaal niet klopte en de man gaf ook nog eens een andere naam op dan die op de hanger stond. Kortom, een verhaal wat verder uitgezocht moest worden en de man werd aangehouden op verdenking van heling en ingesloten voor verhoor.