Gemeente Oldebroek


Besluiten en Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 20 september 2011

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
-op zaterdag 24 september 2011 van 11.00 tot 15.00 uur de Klimopstraat in Wezep af te sluiten voor alle verkeer in verband met het houden van een Burendag.

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen voor het:
-gedeeltelijk vervangen van twee kozijnen in de voorgevel, Oostendorperstraatweg 61 in Oosterwolde (269201101627 - 7 september 2011);
-wijzigen van een monument, het plaatsen van een bijgebouw en het aanleggen van parkeerplaatsen, Oostendorperstraatweg 71 in Oosterwolde (269201101793 - 12 september 2011).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN

(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)

VERUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-geheel plaatsen van een paardenbak met omheining en verlichting, Winterdijk 16 in Oosterwolde (269201102520 - 12 september 2011).

KENNISGEVING BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT - REGULIERE VOORBEREIDINGSPROCEDURE

OMGEVINGSVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend voor het:
-vergroten van een woning, Kleine Woldweg 13A in Oosterwolde (269201101304 - 9 september 2011);
-saneren van asbest van het bestuurshuis, IJsselvliedtlaan 3A in Wezep (269201101541 - 9 september 2011);
-slopen van daken van twee loodsen, Verlengde Looweg 7 in Oldebroek (269201101405 - 9 september 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. In afwachting van een beslissing op het bezwaarschrift kan schorsing van het besluit of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

KENNISGEVING BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT - UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE

OMGEVINGSVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend voor het:
-uitvoeren van een bed & breakfast, Oostendorperstraatweg 69 in Oosterwolde (269201100281 - 9 september 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

De beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking niet gewijzigd. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door:
-degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking.
-de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking.
-belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking. De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

ONTHEFFING DRANK- EN HORECAWET
Burgemeester en wethouders hebben ontheffing verleend voor het:
-verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken (artikel 35 Drank- en Horecawet) aan Buurtsuper Altelaar, Zuiderzeestraatweg 629 te Hattemerbroek, voor het eenjarig bestaan van de supermarkt op 8 oktober 2011 (87648 - 19 september 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

-mevrouw H. Schoonhoven, namens Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek, uit Wapenveld voor het houden van een Burendag op zaterdag 24 september 2011 van 11.00 tot 15.00 uur in de Klimopstraat en op het schoolplein van Daltonschool De Wereldweide in Wezep;
- mevrouw J. Klop, namens Fonds verstandelijk gehandicapten, uit Bunnik voor het ophangen van spandoeken in de gemeente Oldebroek ter ondersteuning van de collecteweek, van 24 september tot en met 1 oktober 2011, voor het Fonds verstandelijk gehandicapten;
-mevrouw L. Bultman - Snoek uit Oldebroek, namens Cyclo '78 Wezep , voor het houden van veldtoertochten op zaterdag 1 oktober 2011 en zaterdag 31 december 2011 van 07.30 tot 14.00 uur over wegen en paden in de gemeente Oldebroek;
-de heer J. Mulder, namens voetbalvereniging VSCO voor de verkoop van rookworsten in de kernen Oldebroek, Oosterwolde en Noordeinde op 9 en 10 november 2011;
- Nationale Oogcollecte, namens het Oogfonds en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt voor het houden van een collecte in de gemeente Oldebroek in de periode van 10 tot en met 15 december 2012.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200.

WET MILIEUBHEER
BEKENDMAKING DEFINITIEVE VERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat een milieuvergunning, onder het stellen van voorschriften om mogelijk nadelige gevolgen voor het milieu vanwege de inrichting tegen te gaan, is verleend aanvoor

1.CêlaVíta B.V.,
Puttensteinsveldweg 22 te Wezep
de productie van aardappelen, aardappelproducten, maaltijden, maaltijdcomponenten en salades De stukken die betrekking hebben op bovengenoemde aanvraag liggen van 21 september 2011 tot en met 2 november 2011 ter inzage: a.in het gemeentehuis en het dorpskantoor op werkdagen tijdens openingstijden; b.in het gemeentehuis na telefonische afspraak op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur gedurende de genoemde termijn van tervisielegging. Tegen de verleende milieuvergunning kan van 21 september 2011 tot en met 2 november 2011 beroep worden ingesteld door:
-de aanvrager;

-degene die zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
-de betrokken wettelijke adviseurs;

-degene die bezwaren heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
-belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een eventueel beroepschrift moet in tweevoud worden gericht en verzonden aan de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien tegen deze beschikking beroep wordt ingesteld kan overeenkomstig de Wet op de Raad van State bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot schorsing van de beschikking dan wel tot het treffen van een voorlopige voor­ziening.

Informatiebijeenkomst
Op 5 oktober 2011 om 19:30 uur wordt een informatiebijeenkomst gehouden over de afronding van de procedure. De bijeenkomst wordt gehouden in het dorpshuis aan de Zuiderzeestraatweg 500 te Wezep. Tijdens deze bijeenkomst zal nadere uitleg worden gegeven over de vergunningprocedure en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Omwonenden van het bedrijf en andere belangstellen zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.