Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 20-09-2011

Overval

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een man overvallen. De daders verdwenen.

Omstreeks 14.45 uur kwam een leverancier aan bij een snackbar aan de Bisschopsweg. Toen hij uitstapte werd hij bedreigd door een man met een wapen. De man moest geld afgeven. De overvaller rende vervolgens hard weg naar een motorscooter die klaar stond. Deze scooter was rood/oranje/ zwart van kleur. De bestuurder en overvaller reden vervolgens samen hard weg. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Man aangehouden na diefstal drank en vis

AMERSFOORT Een man is maandagmiddag 19 september aangehouden voor winkeldiefstal.

Agenten zagen omstreeks 17.15 uur op de Arnhemseweg een bekende zitten met een volle tas boodschappen. De agenten vertrouwden het niet en vroegen de 40-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) hoe hij aan de spullen kwam. De man vertelde een onduidelijk verhaal. De agenten bekeken de camerabeelden bij de nabijgelegen supermarkt en zagen dat de man de kassas passeerde zonder iets af te rekenen.

In de tas zaten 14 blikjes rum-cola, 1 fles Pisang Ambon, 1 fles Safari, 3 pakken zalm en 2 pakken makreel. De goederen zijn teruggegeven aan de supermarkt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en er is een winkelverbod opgelegd.

Heling postzegels

AMERSFOORT Maandagmiddag 19 september zijn twee mannen aangehouden voor heling van postzegels.

Agenten kregen omstreeks 16.00 uur een melding over twee mannen die in een trein zouden hebben gezegd dat ze postzegels wilden verkopen. Deze zouden mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De agenten gingen op zoek naar de twee mannen van 41 en 27 jaar uit Amsterdam en Zaandam. De twee mannen zouden ondertussen al een postzegelverzamelaar hebben bezocht. Er werd gezocht in de trein, maar de mannen werden niet aangetroffen.

De agenten zagen later twee mannen die aan het signalement voldeden voor het station van Amersfoort. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.