Heembouw


Heembouw convenantpartner FSC Nederland

20 september 2011

19 september heeft Heembouw de overeenkomst tot convenantpartner van FSC Nederland getekend op het kantoor van woningcorporatie Dunavie in Katwijk. Hiermee geeft Heembouw aan zich samen met FSC Nederland in te willen zetten voor stimulering van verantwoord bosbeheer wereldwijd. Daarbij vond tevens de ondertekening plaats van het contract tussen Dunavie en Heembouw Noordwijkerhout voor de uitvoering van het project Cleijn Duin in Katwijk. Dit betreft de duurzame renovatie van 78 woningen. Dit komt onder andere tot uiting in de verschillende energiemaatregelen die in dit project worden genomen, waardoor de woningen beduidend energiezuiniger zullen worden: die gaan maar liefst van energielabel G naar energielabel B!

Ondertekening contract door Bert van Veldhuizen, directeur FSC Nederland (rechts) en Martien Akerboom, vestigingsdirecteur Heembouw Noordwijkerhout (links).

Sinds 2010 is Heembouw FSC CoC (Chain of Custody) gecertificeerd. Dit betekent dat Heembouw aan de door FSC gestelde voorwaarden voldoet om te mogen claimen FSC-hout toe te passen. Via certificering worden FSC-producten door de hele handelsketen -van bos tot bouwwerk- gevolgd, zodat gewaarborgd wordt dat producten met een FSC-claim met zekerheid afkomstig zijn uit een verantwoord beheerd bos. Bij de uitvoering van het project Cleijn Duin zal alleen FSC-hout toegepast worden.

fotografie: Sven van der Vlugt