Politie Drenthe

Dinsdag 20 september 2011

Provincie Drenthe, 20-09-2011

Automobilist gewond bij ongeval

MEPPEL Maandagmorgen is een 41-jarige man uit Meppel gewond geraakt bij een ongeval op de N375. Hij reed in een bestelbus en botste daar mee op een bermmaaier. Daarna sloeg hij over de kop. De bestuurder van de maaier bleef ongedeerd. De bestuurder van de bestelbus is naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Politie onderzoekt inbraken autos

COEVORDEN Afgelopen weekeinde is bij een garagebedrijf aan de Parallelweg ingebroken in twintig autos. Bij alle autos werd een zijruitje vernield waarna de airbags werden weggenomen. De politie onderzoekt deze inbraak.

Gestolen Jaguar teruggevonden

HOOGERSMILDE Maandag is aan de Leeghwaterstraat een Jaguar aangetroffen, die afgelopen weekeinde gestolen bleek te zijn bij een garagebedrijf in Eelde. De auto is in beslag genomen en gaat weer terug naar de eigenaar.

Politie onderzoekt brand

HOOGEVEEN Maandagavond is brand ontstaan in de laadbak van een geparkeerde bestelauto aan de Juliana van Stolberglaan. In de laadbak lagen netten die in brand waren geraakt. De brandweer bluste de brand. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt deze zaak.

Hennepkwekerij aangetroffen na melding lekkage

HOOGEVEEN Maandagmiddag heeft de politie in een woning in de Gebroeders Poststraat een hennepkwekerij aangetroffen na een melding van lekkage door de onderburen. In het pand lekte water door het plafond. Toen de politie naar binnen ging bij de bovenburen troffen agenten daar de kwekerij aan die in een laag water stond. Terwijl de politie bezig was kwam de bewoner, een 21-jarige man, net thuis. Hij werd aangehouden. De kwekerij is ontmanteld en de energieleverancier heeft vanwege de gevaarzetting de elektriciteit afgesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politieonderzoek brand zendmast Hoogersmilde afgesloten

HOOGERSMILDE - De politie heeft het onderzoek wat is ingesteld n.a.v. de brand op 15 juli in de zendmast in Hoogersmilde afgesloten. Dit onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor verwijtbare en/of strafbare gedragingen.

In het onderzoek zijn getuigen en betrokkenen gehoord en is technisch onderzoek gedaan. Dit laatste in nauwe samenwerking met de eigenaar en gebruikers van de toren en de zendmast. De uitkomsten van de technische onderzoeken die door de andere partijen zijn gedaan zijn meegenomen in het politieonderzoek. Voor informatie over de uitkomsten van het onderzoek naar de oorzaak van de brand verwijst de politie naar Novec.

Met drank op achter het stuur

EMMEN Maandagnacht reed eenn 26-jarige man uit erica met zijn auto over de Laan van de Iemenhees terwijl hij had gedronken. Hij blies 540 en stond bovendien nog geregistreerd voor het uitzitten van 25 dagen gevangenisstraf. Hij is ingesloten.

Werkervaringsplaats voor jongeren bij Politie Drenthe

ASSEN Politie Drenthe biedt acht langdurig werkzoekende jongeren voor een periode van twee jaar een werkervaringsplaats aan door een samenwerking met Werkplein Baanzicht en het Drenthe College.

In april van dit jaar heeft de Gemeenteraad van Assen een initiatiefvoorstel aangenomen over het werkervaringstraject van jonge werkzoekenden bij Politie Drenthe. Het Gemeenteraadsbesluit heeft geleid tot een concrete uitwerking en samenwerking tussen Werkplein Baanzicht, Drenthe College en Politie Drenthe. Deze samenwerking richt zich op werkzoekende jongeren tot 27 jaar uit de gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. Doel van deze samenwerking is om aan de ene kant een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid en aan de andere kant het verlichten van administratieve politiewerkzaamheden.

Op vrijdag 16 september 2011 zijn de jongeren gestart bij het Drenthe College met de MBO opleiding niveau 3 Juridisch Secretaresse. In het kader hiervan biedt Politie Drenthe deze jongeren een werkervaringsplaats aan. Op woensdag 21 september aanstaande starten zij als nieuwe medewerker binnen Politie Drenthe. De jongeren zullen ondersteunende taken gaan vervullen.