Politie Groningen

Dinsdag 20 september 2011

Provincie Groningen , 20-09-2011

Beschonken bestuurster aangehouden

OLDAMBT De politie heeft maandagochtend een 43-jarige automobiliste uit de gemeente Oldambt aangehouden. Agenten kregen een melding dat de vrouw met drank op achter het stuur van haar auto was gestapt. Onderweg kwamen agenten de vrouw tegen. Zij had de hele rijbaan nodig en botste bijna tegen twee autos. Op het politiebureau bleek dat de bestuurster teveel alcohol had gehad. Ze had ruim 3 promille (1340 ug/l) in haar bloed. Het rijbewijs van de alcomobiliste werd in beslag genomen. De verdachte kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietsster gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 19-jarige snorfietsster uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over het fietspad van het Hoendiep. Bij de kruising met de Atoomweg werd ze over het hoofd gezien door een 27-jarige automobiliste uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietsster is met letsel aan haar enkel overgebracht naar het ziekenhuis. Het frame van de snorfiets brak door de aanrijding. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Aanhouding na belediging agenten

GRONINGEN Een 20-jarige Stadjer is maandagnacht aangehouden voor belediging. De jongeman stond in een groepje op de Grote Markt. Eén van de jongemannen uit het groepje gooide met een bierflesje en werd hiervoor bekeurd. Dit was aanleiding voor de 20-jarige om de agenten uit te schelden. Hierop werd de Stadjer aangesproken en werd hij gewaarschuwd. Toen de agenten wegreden, uitte de man opnieuw beledigende woorden. Ditmaal werd hij aangehouden. Aangezien de jongeman onder invloed was, is hij ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder onder invloed

LEEK Een 23-jarige automobilist uit Groningen is maandagnacht bekeurd voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd op de Lindensteinlaan in Leek gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ongeveer 0,6 (260 µg/l) vastgesteld. De bestuurder is na verhoor met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 19 september 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 3031, aantal overtredingen: 13 , hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1437, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2240, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Blijham, N367: aantal geregistreerde voertuigen: 2635, aantal overtredingen: 108, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

maximum toegestane snelheid: km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1036, aantal overtredingen: 151, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.