Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 20-09-2011

Mishandeling

NIEUWEGEIN Cameratoezicht van Connexxion was op maandagavond 19 september getuige van een mishandeling. De verdachte werd even later aangehouden.

Rond 20.55 uur zag een medewerker van Cameratoezicht van Connexxion dat een jongen op de Passage door een man werd mishandeld. Vervolgens zou de verdachte samen met een andere man zijn weggelopen. Agenten gingen ter plaatse. Daarbij zagen zij twee mannen op de hoek van Hagestede/Spoorstede lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. Tevens kwam daar het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, naar de agenten toelopen.

De 17-jarige jongen verklaarde door één van de twee mannen, een 27-jarige man uit Groningen, te zijn mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat hij samen met een vriend en vriendin op een bankje bij de tramhalte had gezeten. Kennelijk zonder enige aanleiding werden zij daar uitgescholden door de verdachte. Vervolgens had hij de jongen geslagen, geduwd en bij zijn nek gepakt. Een andere man, kennelijk een bekende van de verdachte, was vervolgens tussenbeide gekomen, waarna de verdachte weg was gelopen.

De agenten hielden de 27-jarige verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.