Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 20-09-2011

Bromfietser gewond

WOERDEN Een bromfietser raakte op maandagochtend 19 september gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.20 uur reed een 45-jarige automobilist uit Waddinxveen over de Steinhagenseweg. Hij sloeg rechtsaf om het Veluwemeer op te rijden en moest daarbij het fietspad kruizen. Hij zag te laat dat daar een 17-jarige bromfietser uit De Meern aan kwam rijden, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte op maandagochtend 19 september zijn rijbewijs kwijt omdat hij beduidend te hard had gereden.

Rond 10.45 uur zagen agenten in een onopvallende politiewagen dat een automobilist zich met een duidelijk te hoge snelheid over de Rijksweg A2 verplaatste. Zij gingen achter de automobilist aan en klokte hem ter hoogte van Maarssen op 168 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Zij gaven de automibilist, een 27-jarige Pool, een stopteken. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw gewond bij aanrijding

MIJDRECHT Bij een aanrijding tussen een fietsster en een auto, raakte op maandagavond 19 september de fietsster gewond.

Rond 19.20 uur kwamen een 20-jarige automobilist uit Mijdrecht en een 47-jarige fietsster uit Mijdrecht op de Industieweg met elkaar in botsing. Daarbij liep de Mijdrechtse een hoofdwond en schaafwonden aan haar benen op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bekladden

WOERDEN In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 september werd een gebouw beklad.

Op dinsdagochtend werd ontdekt dat de voorgaande nacht muren van een pand aan de Houttuinlaan en een naambord waren beklad. Daarbij waren woorden gespoten met een spuitbus met witte en een spuitbus met zwarte verf. Een medewerker van de daar gevestigde instelling deed aangifte.

Aan getuigen en aan mensen die in de nacht van maandag op dinsdag iets verdachts op of in de omgeving van de Houttuinlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.