FloraHolland


FloraHolland verkent marktkansen in Noorwegen met kwekers

FloraHolland (20 september 2011) - Verschillende kwekers aangesloten bij Persoonlijke Verkoop van FloraHolland Connect bezochten deze zomer Oslo. Noorwegen staat op nummer 16 van de lijst van belangrijke exportbestemmingen.

Kwekers verkenden de spelers in de Noorse markt en keken naar marktkansen. Zo werden afzetketens bezocht als Plantasjen en Mester Gron de grotere spelers in Noorwegen met een derde marktaandeel en circa 60 vestigingen in het midden en hogere segment. Plantasjen kenmerkt zich door een self-service concept. Het funshopping element is hier minder aan de orde. Hun assortiment bestaat vooral uit kamer en tuinplanten en hardware voor de tuin.

Richard Groot-Koerkamp van kwekerij Ripaplant was mee naar Noorwegen. Hij bezocht daar zijn eindklanten voor betere afstemming van zijn aanbod naar hun wensen. "Het verbaasde me dat ik veel Nederlandse producten zag en dat wij als leverancier zo belangrijk zijn voor de Noren. Seizoenen zijn daar korter en heftiger. Voor het perkgoed begint daar het seizoen als het in Nederland klaar is," aldus Groot-Koerkamp. In Noorwegen is de toegevoegde waarde in zijn algemeenheid minder aan de orde dan in Nederland en zijn perkplanten van een groter formaat. Noorwegen is een uitdagende markt waar lokale perkgoed producten in bepaalde periodes goedkoper zijn dan import vanwege fluctuerende importheffing. Voor kweker Ripaplant met zijn een-jarige bloeiend perkgoed liggen de kansen voor het leveren van kwalitatief goede producten. Mits de importheffing dus niet al te hoog is.

Wat kan Persoonlijke Verkoop voor u betekenen?
Persoonlijke verkoop van FloraHolland Connect organiseert volgend jaar wederom marktbezoeken in Europese afzetlanden.
Heeft u extra ondersteuning nodig bij de verkoop van uw producten? Wilt u uw marktkansen inventariseren of beter benutten? Maak dan gebruik van Persoonlijke Verkoop. Neem contact op met FloraHolland Connect info via t 0297-393888 of kijk op www.persoonlijkeverkoop.nl.