Gemeente Eindhoven

Bijna 30.000 groene voetstappen verzameld in Eindhoven!

3615 leerlingen van 13 basisscholen in Eindhoven hebben afgelopen week bijna 30.000 ` Groene Voetstappen' verzameld. Voor deze leerlingen bestond de auto even niet. Ze zijn te voet en op de fiets naar school gegaan. Gezond en duurzaam! Voor iedere rit naar school kregen ze een `groene voetstap' in de vorm van een sticker. De actie Groene Voetstappen is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek.

PSV mascotte Phoxy heeft vandaag, 20 september, met trots bekend gemaakt dat er in Eindhoven 29.643 groene voetstappen verzameld zijn! Phoxy vertelde het goede nieuws op basisschool De Talisman. Alle leerlingen van De Talisman hebben meegedaan aan de actie. Vandaag sloten zij de succesvolle actie af met een leerzame verkeersmiddag.

Europese Mobiliteitsweek

De actie Groene voetstappen is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Tijdens deze week staat het licht op groen voor duurzame mobiliteit. De gemeente Eindhoven heeft hier weer actief aan meegedaan. Het doel van de Europese Mobiliteitsweek is het stimuleren van duurzame mobiliteit. Denk hierbij aan fietsen, wandelen, reizen met het openbaar vervoer en het gebruik van milieuvriendelijke brandstoffen. Duurzaam vervoer is ten slotte niet alleen beter voor het milieu, maar is ook goed voor de gezondheid.

Meer informatie over de Europese Mobiliteitsweek kunt u vinden op www.eindhoven.nl/mobiliteitsweek.