Gemeente Urk

Persberichten

Stimuleringssubsidie cameratoezicht Urk

Het gemeentebestuur van Urk wil graag een aantal extra camera's in het oude dorp, om te voorkomen dat de overlast door uitgaande jeugd in het weekend verergert. De (horeca)bedrijven in het uitgaansgebied die vóór 2012 cameratoezicht bij hun entree hebben gerealiseerd, kunnen hiervoor een eenmalige stimuleringssubsidie aanvragen bij de gemeente.

Momenteel zijn er al een aantal horecabedrijven die cameratoezicht hebben. Naast een preventieve werking kunnen opgenomen videobeelden incidenteel gebruikt worden door de politie voor opsporingsdoeleinden. Omdat dit iedereen goed bevalt wil de Urker raad dit extra stimuleren met een subsidie, mede omdat bepaalde bedrijven er momenteel het geld niet voor (over) hebben om te investeren in camera's.

Uitgaande van zo'n tien bedrijven waarbij camera's bijdragen aan het toezicht op de uitgaande jeugd, is er door de raad een budget van EUR 20.000 beschikbaar gesteld. De subsidie betreft 50% van de investeringskosten, met een maximum van EUR 2.000 per bedrijf. Het bedrag wordt verstrekt aan de hand van een recente offerte of factuur, die voor 1 oktober 2011 moet worden ingediend bij dhr. G.J.K. Kersjes van de gemeente. Vervolgens wordt eind 2011 gecontroleerd of er daadwerkelijk cameratoezicht bij de (hoofd)ingang gerealiseerd is, anders moet de subsidie worden terugbetaald.

Voor vragen over deze subsidie kunt u contact opnemen met de gemeentelijjke veiligheidscoördinator dhr. G.J.K. Kersjes via telefoonnummer 0527-689893 of e-mailadres gjk.kersjes@urk.nl.