Unie van Waterschappen

Dinsdag, 20. September 2011

Conferentie Grensoverschrijdend waterbeheer

Waterschap Regge en Dinkel organiseert in samenwerking met de Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de waterschappen Rijn en IJssel en Velt en Vecht een internationale conferentie.

Deze conferentie gaat over grensoverschrijdende samenwerking tussen waterbeheerders in Nederland, Duitsland en België. Naar aanleiding van de hoogwatersituatie in 2010 staat de Kaderrichtlijn Water conferentie mede in het teken van de grensoverschrijdende samenwerking in de aanpak van hoogwater. Hierbij staat de rol van governance centraal.

Bestuurlijke praktijk centraal

Thema's van de conferentie zijn de grensoverschrijdende samenwerking tussen waterbeheerders in Nederland, Duitsland en België en de uitvoering van de Kaderrichtlijn water. Ook de aanpak en bestrijding van hoogwater, zoals die zich in Twente bijvoorbeeld in 2010 nog heeft voorgedaan bij de Dinkel in Losser, komt daarbij aan de orde. Tijdens deze conferentie staat de bestuurlijke praktijk centraal en passeren concrete samenwerkingsprojecten de revue.

Doelgroep waterbestuurders en waterprofessionals

Een bijzonder moment tijdens de conferentie is de ondertekening van een intentieverklaring door vijf bestuurders van de waterschappen Velt en Vecht, Rijn en IJssel, Regge en Dinkel, Kreis Borken en Landkreis Grafschaft Bentheim. Met deze ondertekening geven de bestuurders aan nadrukkelijker en intensiever samen te willen werken ten behoeve van een effectieve en efficiënte uitvoering van maatregelen met een grensoverschrijdend karakter.

Meer informatie

uitnodiging conferentie grensoverschrijdend waterbeheer.pdf

pdf, 928.1K, 07/28/11, 44 downloads