CNV Vakmensen


Meer duidelijkheid geëist bij Cantorclin

20 september 2011
"Cantorclin wil van de één op de andere dag drie kantoren sluiten en het bijbehorende personeel ontslaan, zonder overleg, zo ga je niet met mensen om", zegt Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen. De bestuurder verbaast zich over het feit dat de directie met niemand wil spreken, niet met de mensen zelf en ook niet met de vakbond. Kampherbeek: " Ik vind dit ronduit onbeschoft." Het gaat om in totaal 8 mensen die werkten op de kantoren in Eindhoven, Almere en Rijswijk. Alleen het kantoor in Meppel blijft open.

Volgens Cantorclin moeten de kantoren dicht vanwege tegenvallende resultaten. De schoonmaak werkzaamheden in deze regio's worden wel voortgezet. De werkgever heeft de mensen een aanbod gedaan, maar wil hier vervolgens niet over in gesprek. Kampherbeek: "Het is slikken of stikken. Ga je niet direct akkoord, dan zoek je het maar uit en krijg je niets. Ongelooflijk, dit maak ik gelukkig niet vaak mee."

De CNV Vakmensen bestuurder heeft al herhaaldelijk geprobeerd contact te leggen met de werkgever, tot nu toe zonder resultaat. Kampherbeek: "Cantorclin zet mensen onder druk. CNV Vakmensen kiest altijd voor overleg, maar als het niet anders kan zullen er lange juridisch procedures volgen."

Meer informatie