Politie Twente

Overval cafetaria
Almelo
Maandag 19 september rond 21.40 uur heeft een gewapende man een cafetaria aan de Violierstraat overvallen. De man is zonder buit vertrokken na een doortastend optreden van een mannelijke bezoeker van de cafetaria.

De gemaskerde man drong de cafetaria binnen en eiste geld van de medewerkster van de cafetaria. Op dat moment wist de enige bezoeker van de cafetaria de overvaller te overmeesteren en hem zijn wapen en masker af te nemen. Daarop is de overvaller de cafetaria uitgevlucht. Hij is te voet vertrokken via de steeg Nieuwlandsweg, die uitkomt op de Bremstraat/Kroosstraat.

Het signalement van de dader is: . een blanke man van circa 1.85 m. . stevig postuur
. kort geschoren donkerblond haar . een korte donkerkleurige jas met lichte bleekvlekken op de rug en mouwen . onder de jas droeg hij rode trui of rood shirt

De cafetaria is al eerder doelwit geweest van een overval. Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen van deze overval. Heeft u voor, tijdens of na de overval iets gezien dat mogelijk van belang kan zijn om dit misdrijf op te lossen, neemt u dan contact op met de recherche van team Almelo, via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.

Inbraak bij juwelier, politie zoekt getuigen Nijverdal
Dinsdagmorgen 20 september omstreeks 03.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden bij een juwelier aan de Grotestraat in Nijverdal. Een onbekende man wist een etalageruit te forceren en zich daarmee toegang te verschaffen tot de winkel. De schade bedraagt enkele tienduizenden euro's.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of kort voor de inbraak iets verdachts hebben gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Nijverdal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011089317)

Hennepplantage ontdekt

De Lutte

Naar aanleiding van een melding van Staatsbosbeheer werden op maandag 19 september 19 hennepplanten aangetroffen in een bosperceel aan De Poppe in De Lutte. In opdracht van de officier van Justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage. (2011089232)

Fietser gelanceerd bij botsing met andere fietser Borne
Bij een botsing tussen twee fietsers is maandag 19 september een 27-jarige man uit Hengelo gewond geraakt.

De 27-jarige fietste omstreeks 07.50 uur op het fietspad aan de Grotestraat vanuit Hengelo. Ter hoogte van de Theresiastraat kwam hem een 15-jarige fietsster uit Wierden tegemoet, die een andere fietser inhaalde. De twee botsten, waarbij de 27-jarige werd gelanceerd en voorover op straat terecht kwam. Ook het 15-jarige meisje kwam ten val. De 27-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het 15-jarige meisje werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en kon huiswaarts gaan. (2011088968)

Jongen botst achterop auto
Wierden
Een 10-jarige jongen uit Wierden is maandag 19 september omstreeks 13.00 uur gewond geraakt op de Akeleistraat.

De jongen fietste over de Akeleistraat en zag een auto over het hoofd, die was gestopt om overig verkeer doorgang te geven. De jongen botste achterop de auto, die werd bestuurd door een 76-jarige man uit Almelo. De 10-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011089160)

Man aangehouden voor steekpartij Almelo
Een 24-jarige man uit Tripoli werd maandag 19 september aangehouden, omdat hij een 28-jarige man uit Libië met een steekwapen heeft gestoken.

Maandagavond 19 september omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Vriezenveenseweg in Almelo. Een 24-jarige man uit Tripoli zou met een steekwapen een 28-jarige man uit Libië hebben verwond. De politie kon direct de 24-jarige dader aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de steekpartij. (2011089287)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 50-jarige man uit Almelo heeft maandag 19 september een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011088909)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl


-----------------------