Gemeente Harlingen


thematische multimedia tour

Erfgoed Harlingen leeft! met thematische multimedia tour

Op maandagavond 19 september is de winnaar van de door de gemeente Harlingen uitgeschreven prijsvraag "Erfgoed met Toekomst" bekend gemaakt. Wethouder le Roy maakte tijdens de informatiemarkt voor monumentenbezitters bekend dat Lieke Wijnia (26) de winnaar is met haar idee voor een thematische multimediatour.

De gemeente Harlingen heeft deze zomer een ideeënprijsvraag uitgeschreven om burgers mee te laten denken over de inhoud van een nieuw op te stellen Erfgoedvisie.
De 9 inzendingen zijn vooral gericht op de beleving en toekomst van het Harlinger Erfgoed. De jury bestaande uit wethouder Maria le Roy, de voorzitter van de Vereniging Oud Harlingen Anneke Visser en directeur van het Steunpunt Monumentenzorg Fryslân Dick Bloemhof heeft Lieke Wijnia als winnaar aangewezen. Haar idee voor een thematische multimediatour is goed uitgewerkt, vernieuwend en maakt het Harlinger erfgoed beter beleefbaar, bekend en aansprekend voor een groter publiek. Een aansprekend aspect is dat de bezoekers de tour niet online krijgen aangeboden, maar echt naar Harlingen moeten komen om de erfgoedbeleving mee te maken! De koppeling met een evenement op een erfgoedlocatie als hoogtepunt geeft het idee een extra dimensie.

De verraste winnares kreeg haar prijs uitgereikt tijdens de informatiemarkt "Bekend met uw Monument" in het rijksmonumentale station van Harlingen. Deze markt is door de gemeente Harlingen georganiseerd om monumenteneigenaren en andere belangstellenden wegwijs te maken in de wereld van de monumentenzorg.
Een geslaagde opkomst, van zo'n 100-150 bezoekers, maakte van de gelegenheid gebruik om informatie in te winnen en kennis te maken met vertegenwoordigers van de Gemeente Harlingen, Nationaal Restauratiefonds, Monumentenwacht Fryslân, Steunpunt Monumentenzorg Fryslân, Hûs en Hiem, Hein Buisman Stichting en Vereniging Oud Harlingen.