Gemeente Oldambt


Gemeente Oldambt present bij Drachenbootrennen in Leer

Op zaterdag 17 en zondag 18 september deden 22 medewerkers van de gemeente Oldambt mee aan de Leeraner Stadtmeisterschaften im Drachenbootrennen. Het was een ware vuurproef: na slechts één keer te hebben getraind, was het enthousiasme onder de deelnemers groot. Het motto: `we doen mee voor onze lol, maar willen wel winnen' heeft hen niet tot een overwinning gebracht. De ploeg werd als nieuw talent omschreven, maar er moeten nog heel wat kilometers afgelegd worden, voordat ze ook daadwerkelijk in de prijzen vallen. Met deze sportieve actie wil de gemeente de goede relatie met de gemeente Leer versterken en verder uitbouwen.

Het is de vierde keer dat deze Leeraner Stadtmeisterschaften im Drachenbootrennen wordt gehouden in de haven van Leer. Er deden in totaal 29 teams uit diverse streken mee. Zowel roeiverenigingen, als sportclubs, studenten en ambtenaren waren van de partij. Uiteindelijk hebben de Bremen Draggstars gewonnen. Het enthousiasme onder de gemeentelijke medewerkers is zo groot dat er wellicht volgend jaar weer meegedaan wordt. Ook wethouder van den Aker en gemeentesecretaris Groothuis hebben zich van hun sportieve kant laten zien.

De drachenboot is een lange, open kano die door (ongeveer) 20 man bemand wordt ( 18 peddelaars, een trommelaar en een stuurman).

Gemeente Oldambt, 19 september 2011