Strukton


Eerste elektrische auto Strukton Rail

20 | 09 | 2011

Op 19 september onthulde Strukton Rail zijn eerste elektrische auto. De elektrische auto, een Nissan LEAF, is aangeschaft door Strukton Rail West en zal door medewerkers worden ingezet voor korte, zakelijke ritten tussen kantoren en project- en klantlocaties.

De Nissan LEAF rijdt honderd procent elektrisch. Bij het kantoor van Strukton Rail West in Breukelen, de thuisbasis van de auto, staat een laadpaal waarmee de auto snel kan worden opgeladen. Ook op het hoofdkantoor van Strukton aan de Westkanaaldijk in Utrecht zal een oplaadpaal worden geïnstalleerd.

De aanschaf van de elektrische auto is een nieuwe maatregel van Strukton Rail om de CO2-uitstoot te verminderen. Uit de CO2-footprint die het bedrijf elk kwartaal opstelt, blijkt dat brandstofverbruik door auto's een groot deel van de CO2-uitstoot veroorzaakt. Behalve maatregelen om het aantal autokilometers te verminderen, zet Strukton Rail ook in op een schoner wagenpark. Een elektrische auto stoot helemaal geen CO2 uit. Schoner kan niet!

In november 2010 lanceerde HanzaRailTeam al zijn 100% elektrische auto, DuBolide. HanzaRailTeam is de combinatie van VolkerRail, Strukton Rail, ARCADIS en Alstom, die in opdracht van ProRail 45 kilometer van het `spoorse gedeelte' van de in totaal 50 kilometer lange Hanzelijn bouwt. Met DuBolide heeft Strukton Rail de eerste ervaringen opgedaan met het inzetten van een elektrische auto voor zakelijk gebruik.

Strukton Rail