Gemeente Maasgouw


Bezoek raadsleden aan Stichting Daelzicht

Gemeenteraad voor Daelzicht

Op woensdag 14 september 2011 heeft een delegatie van de gemeenteraad van Maasgouw, op uitnodiging van Stichting Daelzicht, een bezoek gebracht aan locatie St. Joseph in Heel.

Na de ontvangst en een korte kennismaking hebben de raadsleden tijdens een rondwandeling over het terrein van de heer Jan Valkenborght en mevrouw Jenny Buijks (Raad van Bestuur) een toelichting gekregen over de plannen van Daelzicht.

Tijdens de rondleiding werd een bezoek gebracht aan de kapel en de dagbesteding in het voormalige kloostergebouw, een woning en dagbestedingsruimte in de nieuwbouw, het zwembad en het terrein van de manege, de wigwams en het belevenisbos.

Bezoek van de kapel Daelzicht streeft in de toekomst naar een integrale oplossing voor het terrein St. Joseph. Hierbij wordt uitgegaan van flexibele en functionele huisvesting en aansluiting bij de belevingswereld van de cliënten. De plannen van Daelzicht dienen echter nog verder te worden uitgewerkt en de raad zal hiervan dan ook op de hoogte worden gehouden. Uiteindelijk zal de visie van Daelzicht zich vertalen naar een nieuw bestemmingsplan voor het gebied.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00