Gemeente Ede

dinsdag, 20 september 2011

Succesvolle ondernemersbarbecue op bedrijventerrein

info@ede.nl

Op vrijdag 16 september troffen de ondernemers, gevestigd op Bedrijventerrein A12 (BT A12) in Ede, elkaar tijdens een drukbezochte barbecue. Het initiatief voor deze barbecue is genomen door de gemeente Ede in samenwerking met de Vereniging van Eigenaren BT A12. Aanleiding waren opmerkingen van ondernemers die aangaven naar volle tevredenheid gehuisvest te zijn op BT A12 in Ede, maar eigenlijk de andere ondernemers niet te kennen. En door de dagelijkse drukte kwamen ze er ook niet aan toe om elkaar te leren kennen.

Succesvolle ondernemersbarbecue

De BBQ, verzorgd door Barend Kramer van Smaak en Passie, heeft daar verandering in gebracht. In een informele sfeer, op locatie op het bedrijventerrein, vonden geanimeerde conversaties plaats. Veelvuldig kon je horen "O, maar dan ben jij mijn buurman!", of "Hee, dan zitten wij in dezelfde straat."
De ondernemers gaven na afloop aan het initiatief zeer op prijs te stellen. Reacties als "Zeer geslaagd", "We zijn enthousiast" en "Goed om elkaar zo te spreken" werden veel gehoord.

De gemeente Ede is blij dat de BBQ zo goed is ontvangen. De gemeente hecht eraan dat bedrijven zich prettig gehuisvest voelen in de gemeente en zich hier ook thuis voelen. Daar draagt het kennen van je buren aan bij. Daarnaast draagt de gemeente het lokaal zaken doen een warm hart toe: waarom diensten en producten van ver halen wanneer je buurman om de hoek hetzelfde kan leveren?

Op BT A12 Zuid en Noord zijn momenteel 30 bedrijven gevestigd. 5 bedrijven zijn aan het bouwen om binnenkort hun intrek te kunnen nemen. De gemeente heeft nog een aantal kavels beschikbaar voor bedrijven met huisvestingsplannen.