ANBO: Doorpakken met pensioenakkoord

Persbericht van ANBO

ANBO, lid van FNV Vakcentrale, is blij met de instemming op het pensioenakkoord en vindt dat snel met de uitvoering gestart moet worden.
De seniorenorganisatie verwacht veel van de maatregelen om de arbeidsparticipatie van ouderen te vergroten. De negatieve beeldvorming over oudere werknemers moet snel worden aangepakt. Het akkoord biedt strakke richtlijnen om dit onder andere via het cao-overleg te regelen.

ANBO vindt het een grote voortgang dat pensioenverplichtingen volgens economische werkelijkheid gewaardeerd gaan worden. En dat waarborgen zijn ingebouwd om ervoor te zorgen dat pensioenfondsen zich niet rijk rekenen.

Na meer dan een half jaar discussie heeft de FNV in meerderheid ingestemd met het pensioenakkoord. Maar de onderlinge verhoudingen binnen FNV zijn flink verstoord.
"Ik heb me verbaasd over de omgangsvormen binnen FNV. De inhoud stond niet meer centraal. Mensen zijn persoonlijk beschadigd en geschoffeerd. Zo kunnen we niet met elkaar verder," aldus Liane den Haan, directeur van ANBO. Zij is blij met de Commissie van Goede Diensten. Die gaat kijken hoe de onderlinge verhoudingen, cultuur en omgangsvormen binnen FNV verbeterd kunnen worden. Ook de verenigingsdemocratie en de bestuursmodellen moeten aangepakt.

Over ANBO
ANBO is de grootste onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor senioren in Nederland, ongeacht geloofsovertuiging, levensbeschouwelijke, maatschappelijke of politieke opvatting. De seniorenorganisatie is spreekbuis voor bijna 400.000 senioren en wil de zelfstandigheid en de keuzevrijheid van ouderen vergroten, onder meer op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, zorg en inkomen. Bovendien geeft ANBO aan leden persoonlijk advies en informatie, en biedt het culturele, sportieve en recreatieve activiteiten en aanzienlijke kortingen. ANBO is lid van FNV, NPCF, Age Europe en AARP Global Network. Meer informatie is te vinden op www.anbo.nl

*

Links:
http://www.anbo.nl



Razende Robot Reporter