Watersportverbond - KNWV

Slotavond Verenigingscompetitie District Noord

dinsdag 20 september 2011

Woensdagavond 14 september jl. gingen er maar liefst 63 polyvalken van de wal, bemand door leden van 21 verenigingen, om op het Heegermeer de finalewedstrijd van de Verenigingscompetitie 2011 te verzeilen.

Deze competitie wordt al vanaf 1998 verzeild. In het begin met vijf Friese verenigingen, nu zeilen 21 verenigingen uit Friesland, Groningen en Overijssel in vier divisies de voorwedstrijden. De finale slotavond wordt gezamenlijk verzeild. Divisies 1 en 4 zeilen dan tegen elkaar, evenals divisie 2 en 3. De resultaten van deze slotwedstrijd tellen mee voor het bepalen van de promotie en degradatie.

Twee wedstrijden
Tijdens de slotavond worden, zo mogelijk, twee wedstrijden gezeild. Omdat het âs avonds toch al vrij vroeg donker wordt, was iedereen opgeroepen om op tijd in de haven te zijn. Dat iedereen op tijd aanwezig was geeft aan dat deze competitie erg leeft bij de deelnemers. Iedereen had de hele dag het weer, en dan met name de wind in de gaten gehouden. Gelukkig nam de wind enigszins af en bleef het de meeste tijd droog. Er konden dan ook twee wedstrijden prima gevaren worden, strak georganiseerd door Watersportvereniging Heeg. Alle boten waren voor het donker terug in de haven en opgeruimd.Â

Prijsuitreiking
Het hele gezelschap kwam daarna naar het dorpshuis van Heeg. Onder het genot van een drankje en een hapje vond de geanimeerde prijsuitreiking plaats en werden de winnaars gehuldigd.
Vanzelfsprekend werden alle verenigingen en met name de zeilscholen, die de boten ter beschikking stellen, bedankt voor hun inzet. Zonder hen is deze Verenigingscompetitie niet mogelijk.

De winnaars van de verschillende divisies zijn:
Divisie 1 JWS
Divisie 2 WS Heeg (promoveert dus naar divisie 1)

Divisie 3 WSV Goingarijp (promoveert dus naar
divisie 2)
Divisie 4 ZV OSS (geen promotie)

De winnaars van groep 1 (divisie 1 en 4) zijn: JWS en ZV OSS (beide gelijk aantal punten)
De winnaar van groep 2 (divisie 2 en 3) is: WS Heeg

Op de website van het watersportverbond kunt u de gehele uitslag lezen.Â