Huurcontract Sportcentrum Knetemann in CentrumCampus ondertekend

Persbericht van Vestia Zoetermeer

Op dinsdag 20 september 2011 ondertekenden Harold Knetemann, eigenaar van Knetemann Quality Fitness, en Jenny Commandeur, bedrijfsdirecteur van Vestia Zoetermeer, het huurcontract voor een uitgebreid fitness- en wellnesscentrum in nieuwbouwproject de CentrumCampus. De CentrumCampus in het centrum van Zoetermeer-Oosterheem gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het voorzieningenniveau in de wijk. Met de ondertekening van het huurcontract voor het sportcentrum zijn nu nagenoeg alle bedrijfsruimtes in het project verhuurd. De ondertekening vond plaats in de ruimte waar het sportcentrum wordt gevestigd.

Fitness, sauna en zwembad
Sportcentrum Knetemann in de CentrumCampus heeft een oppervlakte van bijna 2.500 m2 en is meer dan alleen fitness. Zo bestaat het centrum uit onder andere een aerobicszaal, een grote fitnessruimte en een zwembad met sauna, Turks stoombad, zonnebanken en dompelbad. In het sportcentrum zullen naast aerobics-, aquafitness- en spinninglessen ook zwemlessen worden gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen kunnen er terecht voor boks- en judoles. Voor senioren en mensen met een fysieke beperking komen speciale lessen zoals aquarobics en aangepast zwemmen. De sportactiviteiten vinden plaats onder begeleiding van instructeurs. Na het sporten is er ruimte om te ontspannen op het terras in de binnentuin.

Uiteenlopende wijkvoorzieningen
De CentrumCampus wordt ontwikkeld in opdracht van Vestia Zoetermeer en bestaat uit twee gebouwen. Het project maakt deel uit van het nieuwe wijkwinkelcentrum en biedt onderdak aan uiteenlopende wijkvoorzieningen. Naast het sportcentrum komen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping van de beide gebouwen onder andere de wijkbibliotheek, de gemeentelijke wijkpost, een kinderdagverblijf, een gezondheidscentrum, een grand café restaurant en een recreatieruimte.

Appartementen voor 55-plussers en voor mensen met een zorgvraag Bovenop de voorzieningen staan zes slanke woontorens. In vier daarvan komen in totaal 124 huurappartementen voor 55-plussers. Deze appartementen met twee of drie slaapkamers worden verhuurd door Vestia Zoetermeer en zijn in verschillende types beschikbaar. Bij nagenoeg alle appartementen hoort een eigen parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage op de begane grond of eerste verdieping van de CentrumCampus. Het merendeel van de appartementen heeft een huurprijs van circa 650,- euro per maand waarbij het in principe mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen. Daarnaast zijn er vrije sector huurwoningen met huren vanaf circa 750,- euro per maand.

In de twee andere torens worden groepswoningen gerealiseerd voor dementerende ouderen (begeleid door zorgorganisatie Vierstroom) en individuele en groepswoningen voor mensen met een auditieve beperking (begeleid door zorgorganisaties Kentalis en Ipse de Bruggen).

Gefaseerde oplevering
De CentrumCampus wordt gefaseerd opgeleverd, te beginnen met de eerste woontoren vanaf november 2011. Het eerste deel van de voorzieningen is naar verwachting medio 2012 klaar. Sportcentrum Knetemann gaat in de zomer van 2012 open voor publiek.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.vestia.nl/Zoetermeer/OverVestia/ActiviteitenEnProjecten/Page s/Centrumcampus.aspx



Razende Robot Reporter