Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. Steef van de Velde benoemd tot decaan van RSM

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft per
1 september 2011 prof.dr. Steef van de Velde benoemd tot decaan van Rotterdam School of Management, Erasmus University. Van de Velde fungeerde sinds 1 juli 2011 als interim-decaan van RSM na het vertrek van decaan George Yip.

Steef van de Velde: "Het mooiste aspect van bedrijfskundige opleidingen is dat de individuele capaciteiten voor effectief en bewust leiderschap in het internationale bedrijfsleven worden ontwikkeld. Door middel van een combinatie van intellectuele en praktische uitdagingen stimuleert RSM de ontwikkeling van mensen die actief en empowered in de wereld staan. We willen dat onze studenten geïntegreerde, betrokken personen zijn die openstaan voor nieuwe dingen. Mensen die welzijn kunnen genereren en die hun rol opnemen in het opbouwen van een meer duurzame toekomst. Daarom heb ik mijn nieuwe positie als decaan met veel trots geaccepteerd. Ik wil hierbij graag in de voetsporen treden van onze vorige decaan en de relevantie en impact van onze onderzoeks- en onderwijsprogramma's blijven borgen."

Steef van de Velde (1960) is professor Operations Management & Technology en interim decaan aan RSM. Hij studeerde in 1985 af in de Econometrie bij Erasmus School of Economics en promoveerde in de Wiskunde en Computerkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar (gedragsmatige) operationele en supply chain management excellence. Van de Velde bekleedde diverse academische functies en was in 1999 en 2001 tevens part-time consultant bij Ortec, een bedrijf voor softwareoplossingen in planning en adviesdiensten. Hij was ook programmadirecteur bij KLICT, een landelijk instituut voor het bevorderen van onderzoek in ketens, netwerken, logistiek en ICT (2001-2003). Van de Velde was een van de oprichtingsredacteuren van het Journal of Scheduling (1997-2011); hij is wetenschappelijk directeur geweest van Dinalog, het Nederlandse instituut voor geavanceerde logistiek (2009 - 2010); en vice-decaan aan RSM (2008-2011).

Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit is zeer verheugd met de benoeming van prof.dr. van de Velde. "RSM is een begrip in ons land en ver daar buiten. De nieuwe decaan speelt een belangrijke rol in wat studenten van vandaag leren voor de wereld van morgen. RSM is een gewetensvolle partner van het bedrijfsleven in het zoeken naar oplossingen voor de huidige mondiale crisis. Deze belangrijke wetenschappelijke en maatschappelijke opdracht is bij prof Van de Velde in vertrouwde handen."

Rotterdam School of Management, Erasmus University wordt consequent gerekend tot de top 10 business schools in Europa. RSM is gevestigd in de internationale havenstad Rotterdam, waar de Nederlandse kernwaarden openheid, flexibiliteit en het accepteren van diversiteit bedrijven uit de hele wereld hebben aangetrokken. De nadruk ligt op doorbraken in onderzoek en praktijken die relevant zijn voor bedrijven; primair gaat de aandacht uit naar het ontwikkelen van leiders die hun vernieuwende ideeën kunnen omzetten in een duurzame toekomst. Onze portfolio bestaat uit een breed gamma van programma's voor Bachelor, Master, Doctoraal en MBA programma's en opleidingen voor executives.