VVN organiseert 'Op Voeten en Fietsen naar school'

Persbericht van Veilig Verkeer Nederland

Deze week organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) weer de jaarlijkse actie 'Op Voeten en Fietsen naar School'. Op meer dan 1.000 scholen zal de actie weer van start gaan voor een periode van een dag of een week. Met deze actie wil VVN het lopen en fietsen naar school stimuleren.

Twee keer per dag is er bij school grote drukte van af- en aanrijdende auto's en rond school geparkeerde auto's. Deze chaos is ongewenst voor een veilige schoolomgeving. Dit zorgt voor een groot onveiligheidsgevoel waardoor nog minder gelopen en gefietst wordt. Kinderen die met de auto worden gebracht, leren onvoldoende wat het verkeer inhoudt. Ook doen ze op de achterbank veel minder verkeerservaring op. Ervaring die ze als ze zelfstandig aan het verkeer deelnemen, goed kunnen gebruiken.

Om de leerlingen te stimuleren lopend of fietsend naar school te gaan, organiseert VVN een stickeractie waarmee de leerlingen mooie prijzen kunnen winnen.
Daarnaast mag de schoolomgeving en een veilige school-thuisroute niet vergeten worden, want een veilige omgeving stimuleert lopen en fietsen. Om scholen en gemeenten daarbij te helpen, heeft VVN 10 gouden regels opgesteld (http://www.veiligverkeernederland.nl/node/52048).

Links:
http://www.vvn.nl



Razende Robot Reporter