Gemeente Veenendaal


Kick-off campagne âRij 2 op 5â in Veenendaal

Op dinsdag 13 september vond in Veenendaal, bij IW4 Bedrijven, de kick-off plaats van de campagne âRij 2 op 5â. Doel van de campagne is automobilisten over te halen om minimaal 2 van de 5 werkdagen met de fiets naar het werk te komen. Dit is een campagne van de landelijke Fietsersbond en de provincie Utrecht, die door de gemeente Veenendaal wordt ondersteund.

Veenendaal heeft een goede fietsinfrastructuur. Bedrijven kunnen het fietsen stimuleren door bijvoorbeeld goede overdekte fietsenstallingen aan te bieden, douches, dienstfietsen en een fietsvergoeding. Meer mensen op de fiets zorgt voor een betere bereikbaarheid van Veenendaal, fitte werknemers en minder CO2-uitstoot. Op de fiets weet je niet wat je ziet, is het thema.

Bedrijven krijgen onder andere campagnemateriaal, hulp bij het opstellen van een fietsplan en gedurende zes maanden de beschikking over e-fietsen. Iemand die al veel fietst binnen een bedrijf wordt fietsambassadeur en gaat collegaâs verleiden om vaker de fiets te nemen. Marion Patist van VNM ondersteunt de bedrijven. Bedrijven die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Marion Patist. Zij is te bereiken per mail, en telefoon: 030 - 215 50 81. Meer informatie over de campagne is te vinden op de website.