Gemeente Boxmeer


Algemeen

Nieuw concept regionaal Wmo beleidsplan Land van Cuijk 2012-2015

De vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben gezamenlijk een concept regionaal Wmo beleidsplan ontwikkeld voor de periode 2012-2015. De gemeenten bieden alle inwoners, instellingen en (professionele) partners de mogelijkheid kennis te nemen van het concept en op de beleidsvoornemens te reageren.

Van lokaal naar regionaal
Ruim drie jaar geleden heeft elke gemeente in het Land van Cuijk (Boxmeer, Sint Anthonis, Grave, Mill & St. Hubert en Cuijk) voor het eerst haar eigen Wmo-beleidsplan vastgesteld. Aangezien deze beleidsplannen per 2012 eindigen, zijn de voorbereidingen voor de nieuwe beleidsvisie geruime tijd geleden gestart. Door het regionale karakter van de Wmo-gerelateerde onderwerpen is door de portefeuillehouders Welzijn Land van Cuijk besloten om hierin gezamenlijk op te trekken en een regionale nota te presenteren. Dit gemeenschappelijk initiatief heeft geresulteerd in een nieuwe regionale concept Wmo-nota 2012-2015. In deze nota wordt het beleid voor de jaren 2012 tot 2015 vastgelegd en naar verwachting in december 2011 door de gemeenteraad vastgesteld.

Inspraakmogelijkheid
Als onderdeel van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft de gemeente de verplichting om burgers invloed en inspraak te geven op het beleid en de uitvoering van de Wmo. Dit gebeurt door het adviesrecht van de Burgerparticipatieraad. Daarnaast worden ook de inwoners, organisaties, instellingen en (professionele) partners in de gelegenheid gesteld om kennis te nemen van de inhoud, voordat het concept aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Advisering door de Burgerparticipatieraad
De Burgerparticipatieraad (BPR) heeft als adviesorgaan van het college en de gemeenteraad tot taak om de gemeente gevraagd en ongevraagd te adviseren, en ook om ontwikkelingen te signaleren over alle zaken die in haar ogen van belang zijn. In de Burgerparticipatieraad zitten vertegenwoordigers van de doelgroepen waar de Wmo betrekking op heeft. Voor meer informatie over de BPR van de gemeente Boxmeer kunt u contact opnemen met voorzitter Hinke Roders tel: (0485) 361458 en/of secretaris Frans Fleuren tel: (0485) 362300.

Indieningstermijn reacties
In dit kader is de Burgerparticipatieraad verzocht om uiterlijk 10 oktober 2011 het college van B&W van Boxmeer te adviseren over het concept Wmo-beleidsplan 2012-2015. Geïnteresseerden kunnen het concept Wmo-beleidsplan hieronder downloaden.
Wanneer u wilt reageren op het concept, dan ontvangen wij uw reactie graag vóór 10 oktober a.s. U kunt uw reactie uitsluitend mailen naar de Burgerparticipatieraad
(BPRBoxmeer@gmail.com) of naar de betreffende beleidsmedewerker van de gemeente Boxmeer (Marcel Dekkers, m.dekkers@boxmeer.nl).

Te downloaden:

* 110913 Concept Regionaal beleidsplan Wmo 2012-2015 Land van Cuijk.pdfLees voor