Gemeente Boxmeer


Nieuw speeltoestel Elderom Hofstede

Sinds een tijdje wordt het speelveldje bij het bouwplan Elderom Hofstede druk bezocht. Dit is te danken aan een splinternieuw speeltoestel dat de gemeente hier heeft geplaatst naar aanleiding van een handtekeningenactie van buurtbewoners.

Initiatiefneemster van de actie en buurtbewoonster Diana Bodde is erg tevreden over het resultaat. "De buurt is heel erg blij met dit speeltoestel. Er wordt nu intensief gebruik gemaakt van de speeltuin. Er komen zelfs gezinnen met de auto om te spelen. Het is echt een verzamelplaats voor jonge kinderen geworden."

De handtekeningenactie was gehouden naar aanleiding van het uitstellen van het bouwplan van Elderom Hofstede, waaraan het plaatsen van speeltoestellen was gekoppeld. De buurtbewoners vonden het van belang dat de kinderen uit de buurt toch alvast een centrale plaats kregen waar ze kunnen spelen. Wethouder Erik Ronnes is het hier mee eens: "Het is van groot belang dat de kinderen uit de buurt de komende jaren veilig kunnen spelen in deze wijk die in een vertraagd tempo gerealiseerd zal worden".

Over de manier waarop de gemeente heeft gehandeld is Diana Bodde positief: "Na de handtekeningenactie hebben we een gesprek gehad met de gemeente, waarna het speeltoestel erg snel geplaatst werd, al binnen 6 weken hadden we ons eigen speeltoestel. Er is ons zelfs nog een draaischijf aangeboden en misschien komt er nog een koppelrek."

Laura Schaap, Diana Bodde en spelende kinderen uit de buurt bij het nieuwe speeltoestel van de gemeente.