Gemeente Alphen aan den Rijn

vrachtwagens op busbaan Herenweg

Proef vrachtwagens op busbaan Herenweg

Vanaf half oktober mogen vrachtwagens gebruik maken van de busbaan op de Herenweg/N207 bij Alphen aan den Rijn tussen de Eisenhowerlaan en de Kruisweg.

Door gebruik te maken van de busbaan kunnen vrachtwagens beter doorrijden. Hierdoor stroomt ook het overige verkeer beter door. Nu ligt er met een busbaan een stuk onderbenutte weg. Met dit soort maatregelen zorgt de provincie Zuid-Holland ervoor dat alle transportmogelijkheden optimaal gebruikt worden.

Het gebruik van de busbaan door vrachtwagens is een proef. In het najaar van 2012 kijkt de provincie of de proef een betere doorstroming laat zien en geen verstoring van de busdienst oplevert. Bij succes wordt de busbaan tijdelijk opengesteld voor vrachtverkeer totdat de Herenweg hier verdubbeld is.

Kwaliteitsnet Goederenvervoer
De provincie Zuid-Holland, het Rijk, stadsregio Rotterdam en stadsgewest Haaglanden verbeteren met kleine aanpassingen op ruim 30 plaatsen in Zuid-Holland de doorstroming van het vrachtvervoer: het programma Kwaliteitsnet goederenvervoer. Transport is in Zuid-Holland met Greenports, de Rotterdamse haven en veel bedrijvigheid een belangrijke spil van de economie. Een goede bereikbaarheid is noodzakelijk voor de economie.

Werkzaamheden
Deze week (19 t/m 23 september) wordt s avonds de belijning op de weg aangepast. In de weken daarna worden ook de borden boven de busbaan aangepast. De weg hoeft hiervoor niet afgesloten te worden.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn