Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 20 september

Noord-Holland Noord, 20-09-2011 o 15.30 uur

Twee aanhoudingen voor overval op juwelier
Wognum, dinsdag 20 september

Dinsdagmiddag werd een juwelier aan de Boogerd overvallen. Rond 13.15 uur kwamen twee mannen de zaak binnen. De eigenaar en zijn vrouw vluchtten naar een ruimte achter de winkel. De overvallers sloegen een vitrine in en gingen er vandoor met sierraden die hierin lagen. De twee mannen vluchtten in een auto die in de buurt geparkeerd stond. Een politieauto zag deze auto op de A7 rijden. Het voertuig werd ter hoogte van Zaandam, met medewerking van collegas van het korps Zaanstreek
-Waterland, aan de kant gezet. De overvallers werden aangehouden. Bij hun fouillering kwam de buit van de overval tevoorschijn. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. Hun identiteit is op dit moment nog niet bekend.

Kop-staartbotsing Provinciale weg N246

Starnmeer, maandag 19 september

Maandagmiddag botste op de Provinciale weg rond 15.30 uur vier personenautos en twee vrachtwagens op elkaar. Vlakbij de Koggepolderbrug botste een Duitse vrachtwagen tegen zijn voorliggers. Er ontstond een kettingbotsing. De N246 liep door de aanrijding verkeerhinder op. De weg werd in de richting van Alkmaar naar Zaanstad enige tijd afgesloten. Er vielen geen gewonden.

Inbraak woning

Hoorn, maandag 19 september

In een woning aan de Patio werd maandag ingebroken. De bewoner kwam rond 16.30 thuis en zag dat er een raam openstond aan de achterzijde van de woning. Er werd diverse apparatuur uit de woning ontvreemd.

Alkmaar, maandag 19 september

In een woning aan de Rietdekkerstraat werd maandag tussen 16.00 en 23.45 uur ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders door de voorduer binnengekomen. Er werd een portemonnee uit de woning weggenomen en boodschappen die in een plastic tas stonden.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van de bovengenoemde locaties iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Twee bestuurders gewond bij aanrijding

De Waal, maandag 19 september

Een 49-jarige automobilist en een 32-jarige automobilist, beiden afkomstig uit Den Burg raakten maandagmiddag gewond bij een ongeval op de Nieuwlanderweg rond 16.40 uur. De 32-jarige automobilist wilde linksaf slaan de Pijpersdijk op en dacht dat hij nog voor de hem tegemoet komende auto van de 49-jarige man langs kon. Er ontstond een aanrijding, waarbij het voertuig van de 49-jarige man met zijn neus in de sloot terecht kwam. De man moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd met een gebroken bekken en been met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De 32-jarige man en zijn vrouw en kind kwamen op eigen gelegenheid de auto uit. Omstanders verleenden de 32-jarige bestuurder eerste hulp. Hij bleek een gebroken sleutelbeen te hebben en werd per ambulance overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder. Zijn vrouw en kind werden hier ter controle naartoe gebracht.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Stompetoren, maandag 19 september

Maandagmiddag werd er tussen 13.50 en 17.10 uur gecontroleerd op de Noordervaart. In totaal passeerden 1638 bestuurders de controle. Er reden 239 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Alkmaar, maandag 19 september

Op de Vondelstraat werd maandagochtend van 10.15 tot 12.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 427 passanten reden er 56 te snel. De hoogst gemeten was 80 km/u.

Burgerbrug, dinsdag 20 september

Dinsdagochtend werd er van 07.25 tot 10.30 uur gecontroleerd op de Rijksweg. Van de 3000 passanten reden er 68 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Fietser gewond bij aanrijding met shovel

Hoorn, dinsdag 20 september

Een 49-jarige fietser uit Venhuizen raakte dinsdagochtend rond 07.10 uur gewond bij een aanrijding op de Van Aalstweg. De man kwam vanuit de richting van park Risdammerhout. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een shovel aanrijden. Deze was op een naastgelegen terrein aan het werk en wilde vanaf de Van Aalstweg links afslaan. Toen de 53-jarige bestuurder uit Wervershoof naar links draaide reed de fietser tegen de voorkant van de shovel aan. De fietser kwam ten val. Hij had ene wondje op zijn hoofd en mogelijk een armbreuk. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep mishandeling

Heiloo, dinsdag 20 september

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die dinsdagochtend rond 11.30 uur plaatsvond in het Heilooerbos. Een 34-jarige vrouw kreeg van een man een forse klap op haar hoofd nadat zij iets had gezegd over het gedrag van zijn hond. Hij deed dit met een rode ballenwerper. Nadat de man de klap had uitgedeeld liep hij weg.

Op het moment van de mishandeling waren er twee vrouwen in de buurt die mogelijk getuige zijn geweest. Ook praatte de man nadat hij weg was gelopen nog met een andere vrouw. De politie is op zoek naar deze drie getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Heiloo via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).