Plan Nederland

Plan en Global Fund binden samen de strijd aan met malaria in West-Afrika

20 september 2011

Plan en Global Fund, een internationaal fonds voor de bestrijding van aids, tuberculose en malaria, gaan samenwerken in West-Afrika. In Burkina Faso, Kameroen en Togo gaan Plan en Global Fund malaria en een aantal andere tropische ziekten aanpakken, zoals rivierblindheid en worminfecties. Het doel: het terugbrengen van het aantal doden als gevolg van deze ziekten. Het beschikbare budget: 50.500.000 dollar. De projecten moeten in februari 2013 zijn afgerond.

In de projecten van Plan en Global Fund staat de deelname van kinderen centraal. Plan gaat in samenwerking met lokale partners geïmpregneerde muskietennetten verspreiden en samen met kinder- en jongerenclubs werken aan betere behandeling en aan voorlichting, preventie en bewustwording. Vooral veelvoorkomende parasietinfecties zijn meestal gemakkelijk te voorkomen of te behandelen, als de kennis er maar is. Plan richt behandelcentra in op de plekken waar de muskietennetten worden gedistribueerd. Daar krijgen mensen voorlichting en worden malaria, vitamine A-gebrek, rivierblindheid en andere parasietinfecties behandeld.

Kleine kinderen zijn erg vatbaar voor malaria en vitamine A-gebrek. Op het Afrikaanse continent sterft elke 45 seconden een kind aan malaria.

""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
Tel. 020 549 55 20
Rek.nr: 39.35.86.766