FloraHolland


Nieuwe LZV van Van Duijvenbode Transport in FloraHolland huisstijl

FloraHolland (19 september 2011) - Van Duijvenbode Transport heeft een nieuwe LZV (Lang Zwaar Voertuig) combinatie in gebruik genomen die bestaat uit een motorwagen met twee middenas aanhangwagens. Deze vrachtwagen is geheel in de huisstijl van FloraHolland. Een mooie witte Phaleanopsis siert zowel de motorwagen al de beide aanhangers. Hoewel de combinatie ingezet wordt bij het vervoer van sierteeltproducten is de 25,25 meter lange combinatie toch geschikt voor maximaal zestig ton. Beide Trias aanhangwagens zijn voorzien van een stuuras en voordeuren. De complete combinatie kan dus voor één dock geladen of gelost worden. Om dat mogelijk te maken is er gekozen voor drie TRS koelmachines met platte verdampers. De inwendige hoogte van de laadbakken bedraagt overal 285 cm. De totale capaciteit van de combinatie bedraagt 52 Europallets of 67 CC rolcontainers.

Een LZV, ook wel Ecocombi genoemd, kan 50% meer lading verplaatsen van een traditionele trailer (18,75 meter). Hierdoor is per stapelwagen 33% minder diesel nodig en 33% minder uitstoot. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat het de file druk verlaagt met 1%.

De nieuwe LZV van Van Duijvenbode is te bezichtigen op de Open Dag van FloraHolland Rijnsburg op zaterdag 24 september van 10.00 tot 14.00 uur.