Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 20-09-2011 Locatie: Rijksweg A15


ROTTERDAM - Politieagenten hielden in de nacht van maandag op dinsdag een automobilit staande die 66 km/u te hard reed bij wegwerkzaamheden op de Rijksweg A15. Bij staandehouding bleek de man ook onder invloed te zijn van alcohol. Zijn rijbewijs was ook nog eens ongeldig verklaard.




Politieagenten zagen rond 00.10 uur een automobilist te hard rijden op de Rijksweg A15. De man reed bij wegwerkzaamheden met een gecorrigeerde snelheid van 136 km/u, terwijl de maximumsnelheid 70 km/u bedroeg.

Agenten gaven de bestuurder een stopteken. In eerste instantie gaf de automobilist gehoor aan het stopteken en volgde de afrit Rozenburg. De man veranderde echter plotseling van richting en reed op het laatste moment over het witte puntstuk richting de Thomassentunnel.

Na een korte achtervolging werd de bestuurder tot stoppen gedwongen. Bij een blaastest blies hij een F-indicatie, waarop agenten de 47-jarige man uit Spijkenisse aanhielden voor rijden onder invloed. Tevens bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard.

Op het ademanalyseapparaat op het politiebureau blies de man 580 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het overschreiden van de maximumsnelheid met 66 km/u; rijden onder invloed; en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond