Waterschap Aa en Maas

Dagelijks Bestuur waterschap Aa en Maas

Peter van Dijk beoogd nieuw lid Dagelijks Bestuur waterschap Aa en Maas

Met het vertrek van Jan Keijzers als lid van het bestuur van waterschap Aa en Maas was het aan de fractie Ongebouwd een opvolger voor te dragen. Peter van Dijk, woonachtig in Helenaveen en fractievoorzitter Ongebouwd bij waterschap Aa en Maas, is door zijn fractie naar voren geschoven als beoogd nieuw lid van het Dagelijks Bestuur. dijk

Peter van Dijk is door de categorie Ongebouwd voorgedragen om de vrijgekomen DB stoel in te vullen. De fractievoorzitters van de coalitiepartijen in het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas zijn inmiddels geïnformeerd.

Peter van Dijk is 41 jaar oud, en met vrouw en 3 kinderen woonachtig in Helenaveen. In het dagelijks leven is Peter van Dijk zelfstandig ondernemer. Hij geeft gespecialiseerd teeltadvies in de teelt van blauwe bessen en werkt veel in projecten om de nutriëntenkringloop sluitend te maken. Verder is Van Dijk veel betrokken geweest bij de natuurontwikkeling en de gevolgen daarvan rondom de Peelvenen. In zijn vrije tijd is Van Dijk onder meer voorzitter van fanfare Wilona uit Helenaveen, secretaris van de lokale politieke partij DeurneNu en lid van de dorpsraad Helenaveen.

Peter van Dijk is sinds 2009 lid van het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas.

Peter van Dijk kijkt uit naar zijn beëdiging als lid van het Dagelijks Bestuur en vertrouwt op een prettige samenwerking. "Hoewel ik bestuurlijk natuurlijk nog veel kan leren van de overige leden van het Dagelijks Bestuur hoop ik dat ik met mijn kennis van het watersysteem een positieve bijdrage kan leveren aan het hele waterschap. Met name in onderwerpen als peilgestuurde drainage, droogtebestrijding en de GGOR landbouw is nog een wereld te winnen, zowel voor natuur als landbouw. Persoonlijk heb ik veel zin in de nieuwe functie. De ambities die we als coalitie geformuleerd hebben vragen een Dagelijks Bestuur dat zich daar vol energie voor inzet en als jongste van het gehele Dagelijks Bestuur heb ik energie te over."
De formele installatie van het nieuwe lid van het Dagelijks Bestuur vindt op donderdagavond 29 september plaats tijdens de Algemeen Bestuursvergadering.