Woningcorporatie Ymere

Nieuwe website voor project Fagelstraat Catskade

20-9-2011

Nieuws, informatie over het plan, de werkzaamheden en de planning van het project in stadsdeel West in Amsterdam

Ymere heeft de website www.ymere.nl/fagelcats gelanceerd. Op deze website staat informatie over het plan, de werkzaamheden en de planning van het sloop/nieuwbouwproject Fagelstraat Catskade in stadsdeel West in Amsterdam. U kunt hier ook het laatste nieuws lezen.

In samenwerking met Amsta gaat Ymere in de Fagelstraat vier groepswoningen voor ouderen en 12 zelfstandige levensloopbestendige sociale huurwoningen realiseren. In totaal worden 11 van deze 12 woningen gerserveerd huurders van Ymere die vanwege de sloop hun woning moesten verlaten en terug willen keren naar de nieuwbouw. De laatste woning aan de Fagelstraat zal door Ymere aan de doelgroep ouderen worden verhuurd.

Aan de Jacob Catskade worden 10 markthuurwoningen speciaal voor 70-plussers gerealiseerd. Dit biedt ouderen een unieke mogelijkheid om in een levensloopbestendige woning te wonen. Bijzonder omdat deze woningen diverse mogelijkheden bieden om zelfstandig thuis te blijven wonen, ook als bewoners (in de toekomst) zijn aangewezen op intensieve zorg. Amsta kan dan voor hulp aan huis zorgen, maar realiseert ook alarmopvolging en gaat servicepakketten aanbieden.

Het project Fagel/Cats heeft een belangrijke sociale en maatschappelijke functie voor de buurt. Er is in stadsdeel West veel behoefte aan woningen voor ouderen. De vier groepswoningen in de nieuwbouw zijn bestemd voor de bewoners van verpleeghuis De Poort die op hun huidige locatie te klein gehuisvest zijn. Ook ouderen die zelfstandig willen blijven wonen maar wel zorgaanbod in de buurt willen, kunnen in de nieuwbouw terecht.

www.ymere.nl/fagelcats »