EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Alphen aan de Rijn open voor vrachtverkeer

Provincie Zuid-Holland stelt busbanen N207 Alphen aan de Rijn open voor vrachtverkeer

Zoetermeer, 20 september 2011

TLN en EVO: provincie toont daadkracht met besluit

Er komt een proef waarbij vrachtauto's binnenkort gebruik mogen maken van de busbanen, even buiten Alphen aan de Rijn op de N207 (Herenweg). Dit heeft de provincie Zuid-Holland gisteren besloten. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO zijn verheugd met dit besluit. De openstelling van de busbanen zorgt ervoor dat het verkeer op dit traject beter kan doorrijden en de verkeersdrukte wordt aangepakt. De organisaties complimenteren de provincie Zuid-Holland en gedeputeerde De Bondt met de voortvarende aanpak en hopen dat dergelijke proeven in de toekomst worden uitgebreid.

De N207 vormt een belangrijke ontsluitingsweg van Alphen aan de Rijn. Dagelijks maken veel transportondernemers uit de regio en een groot aantal personenauto's gebruik van deze weg. Hierdoor loopt het verkeer vaak muurvast. TLN en EVO pleiten daarom al geruime tijd voor openstelling van de busbanen voor het vrachtverkeer. Deze busbanen liggen op een deel van het traject tussen Alphen aan de Rijn en Leimuiden. De organisaties verwachten dat het verkeer bij openstelling van de busbanen beter zal doorstromen en de overlast voor de omgeving wordt beperkt.

De provincie stelt in het kader van het programma `Kwaliteitsnet Goederenvervoer' bij wijze van proef de busbanen tijdelijk open voor het vrachtverkeer. De proef gaat medio oktober van dit jaar van start. In het najaar van 2012 vindt een evaluatie plaats van het effect van de openstelling op de doorstroming en op het busvervoer. Bij succes wordt de busbaan tijdelijk opengesteld voor vrachtverkeer totdat de N207 hier verdubbeld is. Op dit moment vindt een onderzoek plaats naar deze verdubbeling.

Vragen over dit persbericht?