Gemeente Halderberge


Verbreding Parallelweg Noord in Oud Gastel

Normale onderhoudsbeurt niet voldoende

De Parallelweg Noord in Oud Gastel wordt op het gedeelte Meirstraat - Dulderstraat - St. Antoinedijk verbreed. Bij de reconstructie van de Parallelweg Noord worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan de bermen, waardoor het terugkerend onderhoud aan de bermen wordt geminimaliseerd. Voor het werk, dat in het laatste kwartaal van 2011 wordt uitgevoerd, is EUR 283.000,- uitgetrokken.
De Parallelweg Noord wordt bij werkzaamheden aan de provinciale weg N268 veel gebruikt om het verkeer om te leiden. Hierlangs loopt in dat geval tevens de busroute. De weg dient mede vanwege deze busomleidingsroute dan ook van een behoorlijke kwaliteit te zijn. De staat van onderhoud, met name op het gedeelte Meirstraat - Dulderstraat
- St. Antoinedijk, is onvoldoende. Na metingen en inspecties bleek, dat de bestaande verhardingsconstructie van deze weg van een dusdanige kwaliteit is, dat een normale onderhoudsbeurt niet afdoende is. Een reconstructie van deze weg is nodig en daarvoor is EUR 283.000,- uitgetrokken.

Bij de Parallelweg Noord, gedeelte Meirstraat - St. Antoinedijk, is gebleken dat de berm constant wordt belast. Hierdoor worden er sporen gereden en is regelmatig onderhoud noodzakelijk. De weg wordt in dit weggedeelte 1 meter verbreed naar een nieuwe breedte van 4,50 meter. Hiermee voldoet de weg nog steeds aan het categoriseringsplan van de gemeente Halderberge. Om zoveel mogelijk risico's in de overige wegen te vermijden, worden er geen substantiële veranderingen in het wegprofiel aangebracht.

De werkzaamheden aan de Parallelweg Noord zijn gepland in het vierde kwartaal van 2011. Dit is wel afhankelijk van wanneer de vorstperiode aanvangt. De planning wordt ook verder afgestemd met het gebruik van de polder door landbouwverkeer, andere activiteiten en de planning voor de werkzaamheden aan de provinciale weg N268 door de provincie Noord Brabant.
Voordat het werk wordt uitgevoerd, worden de omwonenden, ZLTO, nutsbedrijven en de diverse hulpinstanties ingelicht. Daarnaast wordt de uitvoering van de werkzaamheden in de Halderbergse Bode aangekondigd.