Vergunning Project Hardcore 2011 ingetrokken

Persbericht van B2S Events BV

De Gemeente Zoetermeer heeft zojuist aan b2s medegedeeld, dat zij ondanks de jarenlange samenwerking en de goede voorbereiding voor het evenement Project Hardcore 2011 de vergunning heeft ingetrokken. Dit heeft te maken met een verbouwing die onlangs heeft plaatsgevonden in de locatie waar het evenement gehouden wordt, de PWA SilverDome in Zoetermeer. Door deze verbouwing worden er nieuwe brandvoorschriften geëist en een zogeheten TNO-Rookvultijdenmodel. Dit zijn officiële rapporten die vanuit de locatie tijdig hadden moeten worden ingeleverd bij de Brandweer en Gemeente. Helaas is dit ondanks meerdere verzoeken vanuit ons als organisatie en vanuit de Gemeente niet gebeurd. Dit betekend dat het aantal toe te laten bezoekers slechts 1500 is, terwijl er duizenden kaarten meer verkocht zijn.

Daardoor kan de Gemeente Zoetermeer niet anders doen besluiten het evenement af te gelasten omdat de algemene veiligheid niet meer kan worden gewaarborgd. Wij als organisatie betreuren deze zaak enorm en zijn met stomheid geslagen. Wij hebben er alles aan gedaan om er alsnog voor te zorgen dat Project Hardcore 2011 doorgang kon vinden, maar dit mocht helaas niet baten.

Twee dagen voor de start van een opbouw is het voor ons als organisatie niet meer mogelijk om een andere oplossing te zoeken voor dit grootschalig evenement en wij kunnen dan ook niet anders dan ons neerleggen bij dit besluit. b2s staat voor kwaliteit en dat kunnen wij op deze manier niet waarborgen. Bezoekers betalen veel geld voor een kaartje en daar willen wij als organisatie het beste voor geven. Dit wordt ons nu afgenomen door middel van het intrekken van een vergunning. Wij vinden dit enorm spijtig voor alle bezoekers die een kaartje hadden voor Project Hardcore. Iedereen leefde er enorm naar toe.

*

Links:
http://www.b2s.nl



Razende Robot Reporter