Interlink viert nieuwe mijlpaal met 'hoogste punt'-ceremonie

Persbericht van PR Newswire

HONGKONG, September 20, 2011 /PRNewswire/ --

- meer dan 185.000 vierkante meter reeds voorverhuurd

De Goodman Group ('Goodman' of 'Groep'), de geïntegreerde vastgoedgroep die logistieke ruimte bezit, ontwikkelt en beheert, heeft Interlink vandaag getrakteerd op het zogeheten 'hoogste punt'. Interlink is een opvallend magazijn en distributiecentrum in het voor Hongkong strategisch belangrijke Tsing Yi-havendistrict. Dit betekent een belangrijke mijlpaal voor het project en tilt de logistieke vastgoedmarkt van Hongkong naar een nieuw niveau.

Kerneigenschappen van Interlink:

+ gewaardeerd op meer dan US$ 577 miljoen (HK$ 4,5 miljard); + bruto vloeroppervlak van meer dan van 224.000 m2 verdeeld over 24 etages;
+ meer dan 81% van het totale bruto vloeroppervlak is reeds voorverhuurd;
+ het enige in ontwikkeling zijnde magazijn en distributiecentrum in Hongkong dat de Gold Standard van de HK BEAM en het LEED-keurmerk heeft ontvangen;
+ het project ligt op schema met een verwachte oplevering in januari 2012.

Interlink is de eerste, grote logistieke voorziening die in bijna tien jaar tijd in Hongkong wordt ontwikkeld en tevens een van 's werelds grootste industriële vastgoedprojecten van dit moment. Met zijn unieke locatie in het hart van Tsing Yi, direct naast containerterminal 9 en de Stonecuttersbrug is het strategisch gelegen in de buurt van de containerhavens van Hongkong, het internationale vliegveld en de belangrijkste snelwegen naar het vasteland van China.

Het bieden van efficiënt en goed georganiseerde magazijnruimte is in Hongkong een steeds grotere noodzaak, gezien de toenemende vraag en het feit dat bestaande gebouwen worden aangewend als woon- of winkelruimte. In dit opzicht heeft Interlink sinds de aankondiging van het project in december 2009 een substantiële brug geslagen. Dat er behoefte is aan de ruimte blijkt uit de 81% van het totale bruto vloeroppervlak dat reeds voorverhuurd is aan belangrijke internationale en lokale klanten, waaronder de twee vaste klanten DHL Supply Chain (Hong Kong) Limited en Yusen Air & Sea Services (Hong Kong) Limited, nieuwe klanten als BEL International Logistics Limited, een ander internationaal logistiek bedrijf, een bekende retailer op het gebied van luxemode en -accessoires, en een toonaangevend distributeur in de farmaceutische en gezondheidszorgsector.

Tom Wong, algemeen directeur van DHL Supply Chain, Hong Kong en Macau laat weten: "Als langetermijnpartner van Goodman in een aantal strategische faciliteiten in Groot-China, vinden we het geweldig getuige te mogen zijn van deze mijlpaal van Interlink. Gezien de uitstekende locatie en capaciteit van Interlink, kijken wij als DHL zeker uit naar de opening van onze DHL Supply Chain MegaHub in Interlink om zo onze klanten, dankzij samenvoeging van middelen en een verbeterde operationele efficiëntie, te laten profiteren van een nog betere dienstverlening. Het unieke groene concept past ook perfect binnen onze maatschappelijk verantwoorde focus met aandacht voor het milieu (GoGreen)."

Interlink wordt gerealiseerd in overeenstemming met zowel de milieucertificeringsmethode HK BEAM (Hong Kong Building Environments Assessment Method) als LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Het heeft de Gold Standard-precertificering van HK BEAM en het LEED-keurmerk ontvangen.

Greg Goodman, CEO van de Goodman Group, zegt: "We zijn er trots op dat we dit opslag- en distributiecomplex van wereldklasse op zo'n strategische locatie hebben kunnen bouwen. Interlink is het eerste ontwikkelingsproject in zijn soort in Hongkong dat de Gold Standard van HK BEAM heeft ontvangen en we zijn dan ook blij dat we dit duurzame voorbeeld hebben weten te bereiken."

"De Gold Standard is de beloning voor het hoogwaardige ontwerp en bouw van Interlink, en precies deze focus op kwaliteit en duurzaamheid wekt de interesse van blue-chipklanten voor deze uitzonderlijke voorziening. Onze aanpak ten aanzien van het Interlink-project ligt op één lijn met de doelstelling van Goodman om alle ontwikkelingsprojecten van dezelfde voortreffelijke kwaliteit te voorzien en onze reputatie als vooraanstaande aanbieder van eersteklas logistieke ruimte waar te maken." aldus dhr. Goodman.

Philip Pearce, Goodmans algemeen directeur van Groot-China, zegt: "Interlink is een vlaggeschipproject in de Aziatische portefeuille van Goodman en een weerspiegeling van onze permanente strategische ontwikkeling in Groot-China en blijvende interesse in de regio.

"Naast Interlink beschikken we momenteel over een aantal reeds gestarte ontwikkelingsprojecten en vastgelegde locaties in China, die zich voornamelijk in de regio Groot-Sjanghai en Beijing bevinden. We zijn daarnaast bezig met plannen voor ons eerste ontwikkelingsproject in Chengdu, dat naar verwachting voor het einde van het jaar van start gaat. Onze huidige ontwikkelingsmogelijkheden in China zijn in staat om onze klanten te voorzien in meer dan 500.000 m2 aan nieuwe magazijn- en logistieke ruimte. Door het beperkte aanbod van eersteklas logistieke ruimte in China, onze ontwikkelingspijplijn en het aangekochte land, bevindt Goodman zich in een uitstekende positie om de uitzonderlijk grote vraag naar zich toe te trekken", aldus dhr. Pearce tot slot.

Over Goodman

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.goodman.com

Neem voor meer informatie contact op met:



Razende Robot Reporter