Gemeente Rotterdam

stadsinitiatief rotterdam: denk groots, denk rotterdam!

20 september 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Heeft u een idee om Rotterdam mooier, gezelliger en beter te maken? Waarvan alle Rotterdammers plezier kunnen hebben? Stadsinitiatief Boemerang

Doe dan mee aan Stadsinitiatief.

Rotterdammers kiezen
Iedereen die in Rotterdam woont of werkt kan hét idee, waar de héle stad iets aan heeft, inzenden. Nadat alle aanmeldingen zijn verzameld is het uiteindelijk aan de Rotterdammers om in februari 2012 de beste te kiezen. Het winnende Stadsinitiatief wordt binnen 18 maanden uitgevoerd en krijgt financiële ondersteuning van maximaal vijf miljoen euro.

Voorwaarden
Een goed idee is niet zomaar door. Daarvoor moet het ingediende plan voldoen aan voorwaarden. Zo moeten indieners onder andere zelf een eigen bijdrage leveren, financieel of in natura. Verder mag een indiener niet al subsidie van de gemeente ontvangen voor dit project. Kijk voor de voorwaarden op www.stadsinitiatief.nl. Hier staat ook hoe ambassadeurs van Stadsinitiatief u kunnen helpen met uw plan.

Avond van het Stadsinitiatief
Heeft u hét Stadsinitiatief voor Rotterdam? Hét plan waar de héle stad iets aan heeft? Stuur dan uw projectvoorstel naar ons. U heeft nog tot 31 december 2011 de mogelijkheid om een voorstel in te dienen. Op 26 oktober aanstaande vindt een speciale `Avond van het Stadsinitiatief' plaats op het Rotterdamse Stadhuis. Dat is het moment om advies in te winnen om uw plan verder te brengen, ambassadeurs te ontmoeten en van andere Stadsinitiatieven te genieten.

Aanvullende informatie

Meer weten? www.stadsinitiatief.nl